≫ 

Đorđevićeva emotivna oda igračima: Vi ste ratnici i pobednici, beskrajno vam hvala! (VIDEO)

Selektor srpskih košarkaša sipao pohvale na račun igrača posle herojske pobede nad Rusima

  • 9

Veliki Aleksandar Đorđević odveo je Srbiju do trećeg finala u poslednje četiri godine!

Posle Mondijala i olimpijskih igara, srpski košarkaši plasirali su se i u finale Evropskog prvenstva gde ih čeka Slovenija u nedelju od 20:30 sati.

Za bronzanu medalju boriće se Španija i Rusija.

>>> SRBIJA JE U FINALU EUROBASKETA: Rusija videla moć Bogdana Bogdanovića! (FOTO)

Srpski košarkaši su pokazali da imaju čeličan karakter: i bez prvog plejmejkera Jovića koji se povredio u trećoj deonici smogli su snage da izdrže nalet Rusa, a onda ima zadaju konačan udarac preko maestralnog Bogdanovića.

Bilo je fantastično polufinale. Svi su pokazali fantastičnu košarku - bili su prvi utisci srpskog selektora.

- Moji igrači su bili spremni, željni, njihova posvećenost i motivacija nas je nosila i zahvalan sam im beskrajno zbog toga. Oni su pravi heroji onoga što smo postigli. Ti igrači, koji su na terenu, nisu propustili trening od početka. Želja, motivacija i snaga koju su pokazali je ogromna  - sipao je Sale hvalospeve na račun igrača.

Foto: AP/Tanjug

I ponaosob je pričao o igračima herojima...

- Imali smo odlično prvo poluvreme. Bili smo spremni za sve što je Rusija spremila za nas. Imali smo problema sa faulovima u jednom delu, bilo je problema i s Jovićem, nije mogao da nastavi meč. Ali, ostali su iskočili. Bogdan, Boban, Micić, Lučić... Kuzmić je bio odbrambeni stub, Marjanović napadački može još mnogo. Za mene je ovo neizmerna radost.  Šved je bio neverovatan, znali smo da nas tako nešto čeka, ogromnu energiju uložio je Milosavljević da ga sačuva, kao i Bogdanović, što je bio njegov lični izazov. Lučić nam je dao mnogo energije kada nam je bilo potrebno.

O finalu sa Slovenijom...

- Daćemo sve od sebe da ovo finale završimo drugačije od prethodna dva. Slovenija je favorit u ovom finalu. Imaju nekoliko lidera, odličnu hemiju, igraju sjajnu košarku. Moj kolega Kokoškov radi fantastičan posao. Razmišljamo o sledećoj utakmici čim izađemo iz ove sale. Već smo obavili prvi sastanak u svlačionici, a igrači će tek biti svesni šta god budemo uradili kada se budu vratili kući. Slovenija je najspremnija ekipa na prvenstvu, ima strašne atlete, apsolutni su favorit u finalu.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Potom je ponovo posvetio vreme ekipi i momcima koji su od poečtka priprema prolili litre znoja da bi došli do samog kraja Eurobasketa.

- Napravili smo grupu koja hoda uspravnom glavom. Svi su ponosni i svi se bore za isti cilj. Ovo je prva borba koju vodimo Danilović i ja zajedno ovako. Imamo odnos koji traje više od 30 godina i mnogo toga smo prošli zajedno. Mnogo je emocija oko nas.

Poslednje evropsko zlato osvojili smo 2001. godine kao Jugoslavija, kao Srbija imamo jedno srebro - da li je vreme za novo zlato?

- Beograd je naš glavni grad, ma koja država bila. Svi smo ponosni, ne znam da li možemo da stignemo do tog cilja, ali znam da ćemo dati sve od sebe. Moj ponos i neizmerna zahvalnsot koji nose dres, svima u timu, svi koji su dali doprinos ovoj medalji. Bili su spremni da prihvate savete i kritike od samog početka. Igrači su napravili ogromnu hemiju, oni su ratnici i pobednici i doneli su ovaj mali korak ka ko zna čemu. Mirni smo, staloženi, bili smo u ovim momentima, igramo protiv najbolje ekipe na šampionatu. Igraju košarku punu talenta, tehnike, želje, lepote, vica. Na nama je da odgovorimo na svaki mogući način. Moramo da se usredsredimo na taj meč, na to što nas čeka. Ovo je možda najteža utakmica koju sam vodio ikada. Mnogo emocija, sportske tenzije, hrabrosti koju smo sručili na teren.

Pogledajte video snimljen telefonom Motorola Z2 Play.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA