≫ 

Neviđena najezda Slovenaca na Istanbul: Preko 6000 navijača "dežele" bodriće košarkaše, ali stižu i Srbi

U nedelju će sa ljubljanskog aerodroma poleteti čak 11 aviona ka Bosforu, iz Beograda četiri

  • 8

Slovenija je u stanju pojačane euforije koja dostiže tačku usijanja, mada i to je blaga reč da opiše trenutno raspoloženje čitave nacije zbog plasmana košarkaša Igora Kokoškova u finale Eurobasketa.

Sad i ko zna kad Slovenci igraju za zlato na jednom tako velikom takmičenju, svesni su toga i navijači koji će, prema najavama iz te zemlje, u ogromnom broju bodriti ekipu protiv Srbije u nedelju od 20:30 sati u hali "Sinan Erdem".

Prve procene su da će ih biti 6000, kažu i više, u hali kapaciteta 22.000!

>>> SVI U ISTANBUL, SPREMA SE LUDNICA: Evo koliko koštaju karte za finale Eurobasketa! (VIDEO)

Veliki broj Slovenaca već se nalazi na liscu mesta sa kartama za spektakl, ali se najveći navijački talas tek očekuje na sam dan finala.

Naime, za nedelju je već zakazano 11 čarter letova (?!) ka Istanbulu sa ljubljanskog "Jože Pučnik" aerodroma, kao i devet sletanja sa iste lokacije u ponedeljak ujutru.

- Slovenački navijači preplavili su Istanbul u ovom trenutku, "zelena reka" navijača je posvuda i u velikom broju, a biće ih još toliko na dan finala - pišu slovenački mediji.

Najeftinija ulaznica za finale košta 30 evra, dok su najskuplje karte 55 evra, a na sreću svih koji dolaze da gledaju finale ima ih na blagajnama u velikom broju iz prostog razloga jer ne igra turska reprezentacija.

Na dosadašnjim mečevima nije bilo više od 10.000 navijača.

Prema onome što smo uspeli da saznamo, sa beogradskog aerodroma u nedelju su planirana tri redovna leta na liniji Beograd - istanbul i jedan čarter, tako da će i podrška srpkom timu biti pojačana za finale i svakako veća nego što je bila do sada.

Proti Rusije srpske košarkaše bodrilo je ne više od 1000 ljudi.

Ipak, koliko god da bude Srba na tribinama protiv jedinog neporaženog tima na prvenstvu, jasno je da će slovenački košarkaši imati daleko veću podršku i jak "vetar u leđa" u borbi za zlato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Julijana

    16. septembar 2017 | 18:07

    Znaci u Sloveniji niko nije ostao

  • Miloje Bubanja

    16. septembar 2017 | 17:46

    1 nas ko njihovih 200 navijaca

  • Petar

    16. septembar 2017 | 16:53

    Dosta lazne patetike.Srbijanci,jedanput budite ljudi,ne bojte se protivnika.Na finalu ce nas biti vise ,kad nam standard bude kao slovenacki,znaci nikad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA