≫ 

Ostajao je posle svakog treninga sam i šutirao trojke, a onda je u polufinalu Eurobasketa protiv Rusa pogodio ključnu! (VIDEO)

Ogroman rad se isplatio za Vasilija Micića koji je pogodio trojku kod 75:73 za Srbiju u polufinalu

  • 0

Košarkaši Srbije u nedelju od 20.30 igraju finale na Eurobasketu sa Slovenijom, ali nije loše da se prisetimo jednog momenta polufinala.

Od kada smo došli u Istanbul 29. avgusta, pratili smo završnicu svih treninga Srbije. Poslednjih 15 minuta treninga pa još malo posle toga.

>> KRVARIMO BURAZERU ZA OVU SRBIJU: Nema jačeg klipa na planeti trenutno od ovog iz svlačionice košarkaša (VIDEO)

Jedan momenat nam je zapao za oko. Plejmejker Vasilije Micić je ostajao i posle treninga, kada je to moglo, a moglo je često i po pola sata dodatno šutirao trojke. I to ne samo on, nego i Bogdan, Gudurić, Boban Marjanović i oostali.

>>>Za nas Srbe iz Vukovara to je bila najvažnija trojka: Mačvan se uoči finala podsetio kako je počeo da trenira košarku (VIDEO)

>>>Neviđena najezda Slovenaca na Istanbul: Preko 6000 navijača "dežele" bodriće košarkaše, ali stižu i Srbi

Dario se

Ali, često puta je Vasa ostajao i sam po nekoliko minuta i volonteri su mu dodavali lopte. Pogađao je u velikim procentima, alio konkretno se to na utakmicama nije osetilo. Doduše, nije ni šutirao mnogo jer mu je zadatak bila organizacija igre.

A onda baš kada je trebalo, baš kad aje bilo najpotrebnije, kada je Jović izašao iz igre, a Bogdan bio pomalo i umoran i dobro čuvan od Rusa, Vasa Micić je naskočio na liniju za tri poena na 75:73 i to posle trojke Šveda i mrtav hladan pogodio.

Taj pogodak je možda i prelomio meč u našu korist, jer smo psihički slomili Ruse koji su se nadali da mogu do preokreta. Pitali smo Micića šta je pomislio u tom trenutku, jer je šutnuo hladnokrvno kao da je plus 20 za nas a ne plus 2.

- Ja sam samo čuo da je Sale zvao rogove, akciju koj volim da igram (Pik en rol na kapici reketa) i ja sam krenuo i pošto je igrač otišao ispod bloka, ja sam naskočio  šutnuo. Trebalo je da bude akcija ua Bogdana ali pošto je on promenio ja sam onda šutnuo - rekao je Micić.

Pogledajte kako je na jednom treningu ubacio 10 trojki za 30 sekundi

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA