Tribine su zjapile prazne, a iz organizacije tvrde: To je zbog eliminacije Turske i terorizma

Takav je makar stav Košarkaškog saveza Turske, koji sa FIBA deli odgovornost za organizaciju takmičenja u Istanbulu

  • 0

Od samog početka takmičenja na Eurobasketu smo imali sreće da ne menjamo lokaciju, i da pratimo mečeve reprezentacije Srbije u Istanbulu.

Primetili smo, još u "Ulker areni" gde su igrali mečevi grupne faze, da su tribine bile pune isključivo na utakmicama Turske, što jeste logično, ali je broj gledalaca bio drastično manji na drugim mečevima od očekivanog.

Sam Predrag Bogosavljev iz FIBA nam je to priznao kada je počela nokaut faza u "Sinan Erdem Domu", istakavši da su Turci podbacili sa promocijom.

Omer Onan, generalni sekretat Košarkaškog saveza Turske, poručio je da postoje dva razloga za manju posetu u nokaut fazi.

- Lošoj poseti je doprinela eliminacija Turske u osmini finala. Ali i ranije se dešavalo da gledalaca bude manje kada reprezentacije domaćina ispadne. Drugi je problem bezbednosti sa kojim se susrećemo u Evropi u ovom periodu. Mnogi navijači se nisu opredelili za dolaske zbog bezbednosnim izaztovima sa kojma se kontinent susreće - rekao je Onan, aludirajući na terorističke napade.

Bilo kako bilo, iz Lokalnog organizacionog komiteta su poručili da su zadovoljni posetom, iako se i početak takmičenja "poklopio" sa Bajramom, najvećim islamskim praznikom.

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA