≫ 

Sale Đorđević otkrio koliko je malo falilo Srbiji da osvoji zlato, Bogdan i Mačvan ponosni na srebro (VIDEO)

Selektor i njegovi puleni izneli prve utiske po dolasku u Beograd sa nedavno završenog Eurobasketa

  • 7

Ekspedicija košarkaške reprezentacije Srbije vratila se sa Eurobasketa u Istanbulu sa osvojenim srebrom. Na aerodromu su ih dočekali vodeni topovi, rodbina, prijatelji i navijači, što im je izmemilo osmehe na lica posle pomalo tugaljive pesme koju su pevali u avionu.

Po dolasku u Beograd, Aleksandar Đorđević i ostali košarkaši imaju zakazanu konferenciju u Kran Plazi od 17.00, a naše kamere su na licu mesta i možete uživo da pratite njihovo obraćanje.

>>> SAZNAJEMO: Evo ko će pevati na dočeku košarkaša ispred Skupštine!

>>> NOSIM ZLATO U REPUBLIKU SRPSKU! Goran Dragić u kameru Telegrafa otkrio gde će proslaviti titulu (VIDEO)

>>> Bogdan zaplakao dok je davao izjavu, novinari na ivici suza: Krivo mi je što sam izgubio snagu... Nema veze! (VIDEO)

Bogdan Bogdanović je prvi izneo svoje utiske.

- Nije lepo kada se takmičenje završi porazom, ali zadovoljni smo ovim rezultatom. Bio je ovo uspeh kada se realno pogleda. Hvala saigračima na svemu tokom ovih priprema i prvenstva - rekao je Bogdan.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sale Đorđević je ponovo imao samo reči hvale za svoje pulene i istakao da je ponosan na sve što

- Hvala što ste nas ispratili i dočekali na jedan izuzetan način. Velika zahvalnost čestitke i naklon svima koji sede sa moje leve strane. Izdržali su sve tokom ova dva meseca, bile su ovo ekstremno teške pripreme, uz sve okolnosti koje su bile tokom priprema, i neke nesreće koja nas je pratila čak i u toj poslednjoj utakmici. Možemo da budemo zadovoljni rezultatom koji smo postigli.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ponosan sam na sve ove momke, njihov odnos prema radu i dresu i nadam se da će košarkaška muška reprezentacija nastaviti da donosi medalje za Srbiju - rekao je Aleksandar Đorđević.

Aleksandru Đorđeviću je postavljeno pitanje da nije pozdravio Anu Brnabić, prethodno uz čestitke.

On je samo kratko odgovorio ''Hvala na čestitkama'', očigledno nije želeo da komentariše ''zle jezike'' koji su se pojavili po društvenim mrežama, a takođe nije mu prijalo da prvo pitanje bude nešto što nema veze sa košarkom.

Zatim su Bogdan i Mačvan upitani da li su nešto naučili iz poraza.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- I na porazu se uči. Nismo imali vremena da razmišljamo. Teško je kada dođeš kući da slaviš poraz iz tih nekih sportskih motiva, ali uzećemo to zlato - rekao je Bogdanović.

- Poraz će biti nauk za sve ove mlađe momke jer će imati iskustvo igranja finala. Nadam se da ćemo uskoro osvojiti to zlato - rekao je Milan Mačvan.

- To su neke stvari koje se rade tokom takmičenja, radili smo to posle prve dve utakmice, kada smo videli nivo suđenja, koji nije adekvatan za ovaj intenzitet i ovakvo takmičenje. Sudije nisu bile spremne za ovakvo prvenstvo i kvalitetnu košarku - rekao je Aleksandar Đorđević.

Bogdane, da li žališ za nekom odlukom tokom meča sa Slovenijom?

- Ne žalim - kratko je rekao Bogdan.

Za kraj je Sale Đorđević otkrio i koliko je malo sreće falilo da Srbija osvoji zlato.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Posle polufinala je bilo veliko emotivno pražnjenje koje u samo jednom slobodnom danu nismo uspeli da vratimo u najoptimalnije stanje za finale. Slovenci su imali dan više, pobedili su Španiju sa 20 razlike, nisu imali toliki emotivni naboj, koji mi nekada i potcenjujemo u pripremi utakmice. Falilo nam je da svi budemo spremni. Igrali smo bez Lazića, delimično i bez Jovića. Malo nam je i sreće falilo. Nisu ovo nikakvi izgovori, ali ostaje žal da nam je nedostajalo nešto malo, da budemo ful onako kako smo došli - poručio je za kraj Aleksandar Đorđević.

Pogledajte celu koferenciju:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    18. septembar 2017 | 17:48

    Srdacan pozdrav za kosarkase i njihovo rukovodstvo ovo je vrh nemojte biti nezadovoljni svaka medalja ima svoj sjaj vi ste ponos srbije volim vas najvise na svetu.

  • Mire

    18. septembar 2017 | 17:11

    Kakav ste dobili odgovor...oduvao vas je...Hvala na cestitci...

  • Wien

    18. septembar 2017 | 17:36

    Svakako cestitke na srebru...odlican je rezultat...ali Djordjevicu...igrao si cijelo prvenstvo bez 5 igraca...tih 5 igraca je imalo ispod 2 minuta po mecu...tako da ne pricas o tome kako je neko nedostajao...nisi razigravao klupu kada se moglo....sve se svodilo na Bogdana otud njegove suze...slomio si ga...nama se osvetilo malo manje nego Rusima ...mi na Bogdana oni na Sveda...ali opet kazem...momcima svaka cast...posebno Lucicu jer je gorio na svakoj tekmi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA