Zastrašujući podaci po budućnost srpske košarke: Slovenci nam otimaju talentovanu decu već od 10 godina (VIDEO)

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović upozorio je da se pomerila granica skautiranja talentovane srpske dece i da je sutiacija alarmantna

  • 17
Goran Dragić, Luka Dončić, košarkaška reprezentacija Slovenije, Slovenija Foto: AP/Tanjug

Slovenija je pobedila Srbiju u finalu Eurobasketa, ali ono što može da nas brine kada je u pitanju budućnost naše košarke jeste to što se dešavaju neverovatne situacije da iz Srbije odlaze najtalentovanija deca.

Ekonomski jače države koriste priliku i talenat koji poseduju srpska deca za igru pod obručima, i sada ih otimaju čak i sa 10 godina! Granica se pomerila neverovatno, jer su ranije čekali bar da završe osnovnu školu i otprilike sa 14 godina bi im ponudili dobre uslove i ugovore, kao i stan i posao za čitavu porodicu.

>>> DONČIĆ BIO BLIZU ZVEZDE: Otkriveni dosad nepoznati detalji borbe za potpis najvećeg talenta Evrope!

>>> Nikola Kojo isprozivao Srbe koji svojataju Dragića i Dončića: Sarkastično dao predlog i kako da prisvojimo Gasola i Šveda (FOTO)

Sada je situacija još drastičnija, što je gostujući u emisiji Ćirilica otkrio Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda. On je istakao da i Slovenija otima talentovanu srpsku decu, a isti je slučaj i sa Italijanima, Špancima, Turcima...

- Svedoci smo šta se dešava sa našim mladim igračima. Nama skautuju decu od 10 godina! Do skoro je bilo do 14. godine! Uzimaju ih između ostalog i Slovenci. Da ne pričamo o Italijanima, Špancima, Turcima... Tu se nude klasični ugovori, vodiš porodicu, dobijaš tamo školu stan, stipendiju... Mi kao klubovi nemamo nikakvu zaštitu - upozorio je Čović, koji se prisetio i situacije kada je Zvezda umalo ostala bez Boriše Simanića, koji važi za jednog od najvećih talenata Evrope u svojoj generaciji.

Printskrin: Youtube/Cirilica TV HAPPY

- Mi kako klub smo bili u tuči za Dončića. U to isto vreme smo imali obračun i kod Simanića. Mi smo uspeli kod Simanića, nismo uspeli kod Dončića. Otišao je tamo gde je otišao. Zvezdaška porodica i otac je igrao... hoću da kažem da je preko desetoro dece otišlo, ali ispod godina, uzrasta od 10 do 12 godina. Situacija je u jednom momentu bila takva da nemamo nijednog centra u generaciji - zaključio je Nebojša Čović i ukazao na ozbiljan problem koji bi morao što pre da se reši.

Pogledajte tu izjavu Čovića na 46.07:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Трол

    19. septembar 2017 | 16:52

    Отели Дончића, али нису успели и Симанића... Па ево где је сада Дончић, а где Симанић

  • Dragan R.

    19. septembar 2017 | 16:23

    I Doncić je otišao u Španiju sa 13 godina, pa igra za Sloveniju.....

  • Taba.

    19. septembar 2017 | 15:37

    Demagogija starog udbasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA