≫ 

Ja sam odlučio da Teodosić ne ide na Eurobasket: Đorđević otkrio i koji igrač je falio da uzemo zlato!

Nisam želeo da se krijemo iza njega, ako nije dovoljno spreman, poručio je naš selektor

  • 25

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević otkrio je da je on doneo odluku da prvi plejmejker Miloš Teodosić ne ide na Eurobasket.

>>> Saša Đorđević postao prvi čovek koji je uspeo da ostvari nešto skoro pa nemoguće! Zato je ušao u istoriju!

Đorđević je u intervjuu za NIN istakao da je zdravlje igrača najbitnije.

- Odluka je bila moja! To sad prvi put javno kažem. Nisam hteo da se krijemo iza njega, a on nije bio dovoljno spreman. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača, trebaće nam još. Rekao sam mu da preskoči ovo takmičenje i preuzeo odgovornost. Služio se i bio zahvalan, razumeli smo se - rekao je Đorđević za "NIN".

Srbija je bila na korak od prvog zlata od 2002, ali nije imala snage u finalu da nadigra Sloveniju, a Đorđević je dao odlično objašnjenje.

- Nekoliko stvari je nedostajalo za zlato. Pre svega, još jedan dan odmora koji su imali Slovenci. Mnogi to neće razumeti, ali oporavak igrača je ključan na ovakvom turniru. A taj jedan dan znači mnogo.

Foto: AP/Tanjug

- Drugo, da smo imali samo Stefana Markovića ili Nikolu Kalinića verujem da bi bila druga priča.

- Pokušao sam da ubedim Markovića, vidim da mu je srce u reprezentaciji, svaki dan mi je slao poruke. Još nisam odustao od njega, pokušaću ponovo - dodao je selektor Srbije.

Sledeće godine prvi put nema velikog takmičenja, ali već od ove jeseni kreću osporavane kvalifikacije za Mundobasket 2019.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

(Telegraf.rs/NIN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    22. septembar 2017 | 13:09

    Svaka tebi cast Sale i kao igracu a i kao treneru . Tebi niko nema sta da prebaci i zameri . Tri srebra i cetvrto mesto na poslednja cetiri takmicenja je za veliki respekt i kapa tebi dole i duboki naklon . Jedno mi samo nije jasno kako to da si par dana pre te odluke javno rekao ko ce igrati i na koga racunas a ko ne i ispred Teodosica si naveo da igra 100% , ja verujem da i iza Teodosica a i iza Jokica pogotovo stoje NBA klubovi koji im nisu dali da igraju .

  • Zeks

    22. septembar 2017 | 16:19

    Jokic je falio. Jer da je on igrao bila bi sasvim druga situacija . Bice bolje. Ako budemo kpmpletni bicemo mozda prvaci i sveta i evrope sigurno. Dobro je ovo sve bilo.

  • Zeks

    22. septembar 2017 | 16:19

    Jokic mora igrati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA