≫ 

"Nadam se da će Sudijska komisija FIBA da malo proveri svoje arbitre": Ataman besan posle poraza od Srbije

Selektor Turske izuzetno nezadovoljan odlukama Kondea, Horozova i Proca

  • 10
ergin ataman Foto: twitter/Eurohoops

Košarkaši Srbije pobedili su Tursku posle ogromne drame u završnici meča u dvorani "Sinan Erdem" u Istanbulu čime su došli na deobu trećeg mesta na tabeli u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - 72:79.

Mnogo je bilo tenzija na terenu, što je bilo i logično, pošto su se Turci iz velikog deficita od 20 poena vratili u utakmicu i u nekoliko navrata su čak imali šansu i da povedu.

Niko očigledno nije bio preterano zadovoljan odlukama sudija Antonija Kondea iz Španije, Martina Horozova iz Bugarske i Mihala Proca iz Poljske, na koje su se bunili i košarkaši Srbije, a selektor Ergin Ataman im je na konferenciji za medije uputio direktnu kritiku.

- Želim da analiziram meč iz dva dela. U prvom, nismo krenuli dobro, pogotovo u odbrani, imali smo problema da zaustavimo Jokića, a u napadu nije bilo lako postizati poene u svakom posedu. Pao nam je moral, nismo nalazili dobar način da napadamo. U drugom poluvremenu smo promenili strategiju, stavio sam dva velika igrača, Sertača i Šenguna zajedno. Počeli smo jaku odbranu na Jokiću, igrali smo agresivno i vratili se. Poslednja dva minuta, sa svojim timom ću da proverim koje greške su napravljene, ali se isto tako nadam da će Sudijska komisija FIBA takođe da proveri svoje sudije, šta su oni to napravili - rekao je Ataman u obraćanju na engleskom.

Video: Zagrevanje Srbije u Turskoj pred punim tribinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooooo

    28. avgust 2022 | 22:10

    Turci vi mislite ako ste sponzor Lige šampiona da ste nepobedivi. Košarka se igra na terenu a ne kod sudija

  • Alo

    28. avgust 2022 | 21:59

    Doći ćeš ti opet sa pancirom u Pionir

  • Душан Краишник Бања Лука

    28. avgust 2022 | 22:18

    E Turcine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA