≫ 

"Ne baš zrelo sa naše strane u drugom delu meča": Micić pronašao detalje koji su nas uveli u dramu sa Turskom

Srpski reprezentativac ipak je srećan zbog trijumfa

  • 1
Vasilije Micić Foto: Marko Jovanović

Srpski košarkaški reprezentativac, Vasilije Micić izjavio je da je najvažnije da je nacionalni tim pobedio večeras Tursku u Istanbulu. Srbija je u Istanbulu pobedila Tursku 79:72 u meču drugog kola Grupe I, druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine.

Ističe Micić da je ovo bio meč koji je Srbiji bio potreban.

- Bila je ovo baš interesantna utakmica! Uzbudljiva svakako, ali ne baš mnogo zrela s naše strane u drugom poluvremenu. Međutim, najvažnije je da smo pobedili. Bio je ovo meč za građenje karaktera i građenje timskog duha, ali sam srećan zbog pobede - rekao je Micić po završetku meča.

Srpski plejmejker je na terenu proveo skoro 30 minuta, a postigao je samo pet poena.

- Sama utakmica je bila sjajna, ali ne baš s naše strane pošto smo uspeli da prokockamo veliku prednost. Turci su jaki, znali smo mi koji oni kvalitet poseduju. Mi smo strpljivo, pametno, došli do pobede u neizvesnoj završnici. Svaka utakmica je priča za sebe, ali i ova sigurno da može da posluži da pogledamo gde smo, da ispravimo šta treba. Tek smo 20 dana zajedno - zaključio je Micić.

Grčka je u Atini pobedila Belgiju 85:68, dok je u Letonija u gostima bila bolja od Velike Britanije 87:80.

Letonija je prva na tabeli Grupe I sa 11 bodova, dok je Grčka druga sa 10. Srbija i Belgija imaju po devet, dok je Turska pretposlednja sa osam bodova. Velika Britanija je poslednja sa sedam bodova.

Do kraja kvalifikacija za Mundobasket svaka reprezentacija će odigrati još po četiri utakmice. Plasman na SP 2023. izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Video: Micić na okupljanju reprezentacije: Niko nije došao ovde da bi revijalno igrao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beast

    29. avgust 2022 | 08:31

    Nije gotovo dok se ne zavrsi utakmica. Treba tu jedan koji ce konstantno da ukazuje da treba da se igra do kraja punim kapacitetom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA