Stiglo objašnjenje iz KSS: Evo zašto Pešić ne vodi Bjelicu na Eurobasket

Bjelica je jedan od četvorice igrača koji su otpali

  • 6
Nemanja Bjelica Foto: MN Press

Iako je prethodne sezone osvojio titulu u NBA ligi, ujedno u međuvremenu postao i kapiten, Nemanja Bjelica se nije našao na spisku Svetislava Pešića za odlazak na Evropsko prvenstvo!

Razlog je povreda novog košarkaša Fenerbahčea, što je za zvaničan sajt Košarkaškog saveza Srbije potvrdio prof.dr Dragan Radovanović.

- Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje - poručio je Radovanović.

Takođe, doktor nacionalnog tima otkrio je i kakvo je stanje sa Nemanjom Nedovićem i Nikolom Milutinovim.

Nemanja Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu. Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje.

Podsetimo, na spisku se nalaze: Vasilije Micić, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raša

    31. avgust 2022 | 20:41

    Ja bih ga poveo pa makar za trojke uvodio po 5 min poluvreme, kad već nema Bogdana

  • Cc

    31. avgust 2022 | 19:56

    Da da i dobric je povredjen sigurno

  • rade

    31. avgust 2022 | 23:12

    Danilovic i Bjekovic napolje dosta vise yu sektasa ovo je Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA