≫ 

Pešićeve dobre vesti: "Nikola je dosta bolje, žao mi je jer sam od početka imao Bogdana i Bjelicu u planu"

Selektor Srbije govorio je pred sutrašnji, uvodni duel sa Holanđanima

  • 3

Košarkaši Srbije sutra uveče od 21.00 čas u "O2 Areni" u Pragu započinju svoj pohod ka, svi se iskreno nadamo, novoj zlatnoj medalji sa Evropskih prvenstava. Protivnik ne bi smeo da predstavlja nikakav problem, uzimajući renome našeg tima, a to će biti selekcija Holandije.

Ipak, uvek postoji ona izreka da danas apsolutno svako igra košarku, pa se nijedan rival nikako ne sme ni potceniti. Utakmica sa Holanđanima može da posluži i selektoru Svetislavu Pešiću da vidi u kakvom stanju se nalazi njegov sastav po dolasku u prestonicu Češke Republike.

Selektor Pešić je veče pred utakmicu govorio na zvaničnoj konferenciji za medije opširno o očekivanjima pred sutrašnji meč, motivaciji i raspoloženju, upravo završenom treningu...

Prvo se osvrnuo na probleme koje je imao naš sastav sveukupno tokom ciklusa vezano za povrde.

- Ukupno gledano, možemo malo i za njega da kažemo, da iskoristim priliku ovde, pošto nisam imao priliku da to sinoć saopštim. Odredili smo ekipu, bilo je tu dosta povreda, svega po malo je bilo... Sezona koju su svi naši igrači, ali ne samo naši, videli ste i druge ekipe, neki su odustali i neće biti na šampionatu, to se i kod nas dešava. Oni su igrali do samog kraja, ta sezona traje, ogromni su napori i sve te stvari koje se dešavaju u smislu zdravlja i povrda nisu iznenađenje, već su razlog što sam unapred rekao. Vodimo računa, videli ste da sam direktorom reprezentacije, kasno doneo odluku, ne zato što smo želeli da to uradimo, nego jednostavno imali smo probleme.

Video: Jokić pokazivao treneru kako radi otvaranje iz bloka, pocepao mrežicu, pa pokazao i Sombor shuffle

Potom je poentirao dotakavši se odsustava Bjelice i Bogdanovića, za koje je smatrao da će biti noseći igrači.

- Bjelica nije mogao da se priključi i da trenira kao što smo očekivali. Meni je strašno žao, uvek sam imao u glavi da će on biti sa mnom kada sam uzimao reprezentaciju. Bogdanović je imao tu tešku povrdu, morao je da ide na operaciju i sa njim sam planirao da bude noseći igrač... Želim da istaknem jednu stvar, a to je da pošto imam tu neko iskustvo sa reprezentacijom Nemačke, Jugoslavijom, da igrači kojima smo se zahvalili, a nismo nikoga precrtali, zahvalili smo im se, nismo ih kaznili, donosili smo samo odluke. Igrači su ostali do zadnjeg treninga, moram da izrazim apsolutni respekt tim momcima koji su pokazali da žele dosta u tom procesu sa reprezentacijom i na ovakav način. Mi na njih apsolutno računamo, značiće nam i za budućnost reprezentacije.

Za kraj je dao pozitivne vesti o stanju Nikole Milutnova.

- Za Nikolu, on je sada super, mnogo je bolje, profesor Radovanović je doneo odluku da zbog virusa ostane i možda će doći već sutra, videćemo kako će to da bude. Mi smo sada vrlo srećni što je on već osposobljen. Videćemo.

Dodao je potom kratak komentar i o stanju Nemanje Nedovića.

- Da ne idemo u individualna pitanja, Nedović je trenirao izvanredno, došao je pripremljen do tog pada, gde je bio u sudaru sa Blažičem i pao na kuk i stvorio se hematom. To je prošlo, sanirao je 100%, napravio tri treninga uzastopno, napravili smo fizički test i spreman je. Bio bi još bolji da to nije doživeo protiv Slovenije. Polako ćemo i njega da ubacujemo u tim, njegovo iskustvo i mogućnost da igra na nekoliko pozicija nama otvara mnogo. Radio sam sa njim dok je bio samo Nemanja, a ne dok je Nedović.

Video: Nedović spreman za EP, može za dva, ume za tri, a može i jako do samog kraja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssss

    1. septembar 2022 | 21:39

    Vec smo videli da Bogdan radi suterski trening, zasto nije tu? Dakle oporavio se, takav je mogao u 12 sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA