Vatromet, ushićenje i naklon do poda za najvećeg: Nemci povukli reprezentativni dres Novickog iz upotrebe

Najveća moguća počast je ukazana najvećem nemačkom igraču svih vremena

  • 0
dirk novicki Foto: twitter/FIBAEurobasket

Evropsko prvenstvo u košarci imalo je večeras spektakularnu uvertiru, barem kada je reč o derbiju između Nemačke i Francuske u Kelnu. Taj duel, u okviru grupe B, počeo je svečanom ceremonijom u čast najveće nemačke košarkaške legende Dirka Novickog, kome je ukazana najveća moguća počast od matičnog saveza.

Slavni as iz Vurcburga postao je prvi evropski iigrač čiji je reprezentativni dres povučen iz upotrebe. Nemci su to učinili sa stilom, uz vatromet za svoju legendu. Čuveni dres sa brojm "14" je uz ushićenje svih prisutnih u hali podignut poid svodove hale u Kelnu.

Pored mnogih počasti koje je zaslužio, kojim je obasipan, Novicki je sada dobio i onu koja tera srce da poskoči, od svoje države.

- Ovo je zaista velika čast, uvek sam voleo da igram za svoju zemlju i uvek sam davao celog sebe - poručio je Novicki.

- Ovde je gotovo čitav tim iz 2002. godine, to mi je važno, i havla im što su me uvek prihvatili onakvim kakav jesam. Poštujem ih, kao i sve moje ostale bivše saigrače. Bez njih, ništa ne bi bilo moguće. Hvala svima vama navijačima, za mene je ovo bilo neverovatno putovanje, nezaboravno. Toliko vas je putovalo na velika takmičenja da nas podržacate. I ovde ste nas uvek podržavali - poručio je Novicki koji je za reprezentaciju odigrao 153 utakmice.

Sa nacionalnim timom svoje zemlje veliki Dirk je osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu 2002. godine i srebrnu medalju na Evrobasketu 2005. godine u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA