≫ 

Nemačka silovito krenula na Evrobasketu: Šruder i družina spektakularno potukli Francuze!

Biće Nemci nezgodan rival svima, imaju materijala da odu daleko

  • 0
denis šruder Foto: fiba.basketball/eurobasket

Ako je suditi po startu Nemačke na Evropskom šampionatu, čiji je jedan od organizatora, ovaj tim i te kako će se pitati za najviši plasman na kontinentalnoj smotri. U snagu Nemaca uverila se Francuska, koja je izbrojala "sve zvezde" posle nokauta koji je pretrpela od domaćina u Kelnu - 76:63.

A moglo je i ubedljivije da se završi po Nemce, i daleko bolnije po indisponirane "Trikolore".

Nemačka je pokazala da ima sve elemente da ode daleko na Evrobasketu, ima lidera u liku Denisa Šrudera, dugu klupu, iskusne, kvalitetne pojedince o čemu svedoči i savršeno izbalansirana poenterska statistika. 

Tieman je bio najefikasniji sa 14 poena, Lo i Gifaj su dodali po 13, Šruder je imao 11, NBA dubl Tajs i Vagner su dodali po 8 poena... Sve je savršeno funkcionisalo u igri Nemaca koji su u poslednjoj deonici, kada su se rezultatski odlepili od Francuza, sporadično i egzibicijom dodatno potukli rivala i priredili sjajan ugođaj i sebi i navijačima.

Kod gostiju, tek je Žerson Jabusele bio iznad napadačkog sivila ekipe sa 18 poena, Rudi Gober je donekle održaao ritam sa 11 poena i 12 skokova, no podbacila je šuterska linija ekipe Vensana Kolea. Furnije je ubacio 7 poena, Ertel 6, Luvavu-Kabaro 5...

Francuzi se u najmanju ruku nisu proslavili u prvoj utakmici "grupe smrti" u kojoj joj tek slede veliki izazovi protiv Litvanaca, Slovenaca, i oni nešto laganiji sa Bosnom i Mađarskom.  Naredni meč Francuzi igraju sa Litvanijom, a Nemci sa BiH.

Video: Jokić za Telegraf opisao trening jednom rečju koja će obradovati sve navijače reprezentacije Srbije

Telegraf na Evrobasketu ima dva izveštača, a ovde možete da pratite sve najnovije informacije i ekskluzivne priče sa lica mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA