≫ 

"Srbija je dobar tim, biće puna dvorana": Velike reči selektora Češke pred meč sa Orlovima

Ronan Ginzberg svestan je da će protiv momaka selektora Pešića biti jako teško

  • 0
Ronan Ginzberg, Češka Republika Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Košarkaši Češke Republike negativno su iznenadili publiku u Pragu porazom od Poljske na startu Evropskog prvenstva (99:84).

Sve to dolazi u nevreme po Čehe, koji će se sutra sastati sa reprezentacijom Srbije od 17.30 časova, a podsetimo da naši momci tek treba da odigraju svoju utakmicu protiv Holanđana nešto kasnije večeras.

Selektor domaćina, Ronen Ginzberg se na početku konferencije osvrnuo na meč sa Poljskom, istakavši veliko razočaranje.

- Ovo nije način na koji smo hteli da započnemo Evrobasket. Razočarali smo navijače koji su došli, ali tek je početak, mislim da naši momci mogu da se vrate. Utakmica se razvijala nervozno po nas na početku, pravili smo greške u odbrani, ali smo se posle toga vratili. Do poslednjih pet minuta smo bili blizu. Ali primili smo dosta poena iz bekdora, ne možete da pobedite sa primljenih 99 poena. 

Potom je Ginzberg odgovarao na pitanja srpskih novinara i dotakao se sutrašnje utakmice.

- Naravno, protiv Srbije neće biti lako. Moraćemo da se odmorimo, da uđemo spremni, ali Srbija je dobra. Pokazali smo ranije da možemo da igramo protiv takvog tima. Moračemo da sagledamo situaciju sa fizio-timom.

Selektor Češke dodao je da se nada sjajnoj atmosferi sutra u "O2 Areni" u Pragu.

- Navijači nas dovoljno guraju, zahvalni smo na tome. Biće puna dvorana, jer je Srbija dobar tim. Moraćemo da damo sve od sebe.

Mnogi nisu ni mislili da će se na terenu danas naći Tomaš Satoranski, ali je on odlučio da stegne zube i zaigra za Češku pred sjajnom domaćom publikom.

- Odlučili smo danas da ga pustimo na teren, znali smo da ne želimo da mu damo više od 15-20 minuta, naravno, u nekim minutima nam je nedostajao, ali takva je situacija, nije na 100%, tako da na kraju meča ga nisam ni koristio. Odlučio sam da ga odmorim.

Ni Patrik Auda nije bio baš najsrećniji posle neočekivanog poraza Čeha u prvom kolu.

- Pre svega svaka čast timu Poljske. Znali smo od početka da će to biti teška utakmica, prvi put igramo u ovoj velikoj areni. Zbog toga smo imali mali pritisak. Bilo je dosta dobrih i loših trenutaka, ali na kraju nismo završili meč kako smo želeli, pravili smo greške u odbrani, koje su vodile ka lakim koševima Poljake. To smo morali da uradimo daleko bolje, naravno bila je to odlična utakmica Ponitke i Slotera, bilo ih je teško zaustaviti. Moramo da vidimo šta smo pogrešno uradili, da naučimo i da se unapredimo.

Sa druge strane, samo reči hvale za svoju ekipu imao je Igor Miličić, selektor reprezentacije Poljske.

- Ušli smo u meč sa velikim respektom prema Češkoj. Mislim da smo uradili dobar posao i odradili smo plan utakmice kako treba, nismo dali dosta prostora Hrubanu. U momentu kada smo vodili i dali Peterki da šutira, vratili su se. U drugom poluvremenu smo se borili defanzivno, zaslužili smo to, pobedili smo Češku kod kuće. To je velika stvar za nas, našu zemlju, ali je to samo jedna utakmica. 

Komentar o pobedi svog tima dao je i prvotimac poljskog sastava, Ej-Džej Sloter.

- Bila je to teška utakmica, mnogo je bilo navijača i to je bio test. Dobro smo krenuli, oni su se vratili, ali smo sjajno finiširali. To nam je nedostajalo u prethodnim utakmicama.

Video: Momci iz Beograda stigli u Prag da bodre košarkaše: Možemo do zlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA