Finska i Hrvatska silovite u drugom kolu Evrobasketa: Poljaci srušili Čehe, pa izgubili 30 razlike

Obe selekcije su upisale prvu pobedu na šampionatu

  • 0
Bojan Bogdanović Foto: FIBA

Grupa D je sigurno grupa koju sa najviše pažnje prate navijači Srbije, pošto se tu nalazi i naša selekcija, a u njoj se danas dogodio pomalo neočekivan rezultat - Finska je savladala Poljsku rezultatom 89:59.

Pobeda Finske sama po sebi nije iznenađenje, ali razlika i te kako jeste, pogotovo nakon prvih mečeva odigranih samo dan ranije.

Poljska je ostvarila ubedljivu pobedu protiv domaćina Češke, dok je Finska poražena od Izraela, ali se to u subotu nije moglo videti na terenu.

Sjajno su Finci otvorili meč, baš kao i prvi na prvenstvu, ali su za razliku od tog meča i u nastavku odigrali na istom nivou i zabeležili ubedljivu pobedu.

Najefikasniji u pobedi Finske bio je Sasu Salin sa 18 poena, dok je Lauri Markanen postigao 17 poena. U sastavu Poljske nijedan košarkaš nije bio dvocifren, a najefikasniji je bio Mateuš Ponitka, koji je ubacio osam poena. Umanjivanje njegovog doprinosa bilo je ključno za ovakvu pobedu baltičke selekcije.

Košarkaška reprezentacija Finske Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Hrvatske uspela je da upiše prvu pobedu na šampionatu savladavši Veliku Britaniju sa 86:65.

Pokazali su izabranici Damira Mulaomerovića u prvom meču protiv Grčke (izgubili 89:85) da su spremni za šampionat i da bi mogli da budu jedni od favorita iz senke, a protiv nejake Britanije sve su rešili u trećoj četvrtini.

Treći kvartal dobila je Hrvatska sa 35:9, stekli su "kockasti" prednost od 42 poena pred poslednju četvrtinu i onda su u igru ušli igrači s manjom minutažom, pa je Britanija uspela da smanji na 31 razlike.

Čak trojica košarkaša Hrvatske ubacili su po 15 poena, to su Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac. Dva poena manje, ali i 10 skokova, upisao je Mario Hezonja, dok je dvocifren bio i Dominik Mavra sa 11 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Majls Heson sa 18 poena.

Video: Vasu oduševili navijači kad su zapevali Micić on fire

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA