"Ovo je sjajno za Češku, bez Satoranskog je bilo teško": Selektor domaćih ipak zadovoljan posle Srbije

Ronen Ginzberg i Vit Krejči složni da je Češka prikazala dovoljno protiv Srbije

  • 0
Ronan Ginzberg, Češka Republika Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Košarkaška reprezentacija Srbije uspela je bez većih problema da savlada tim Češke Republike u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Pragu pred domaćim navijačima - 81:68.

Selektor Češke Republike, Ronen Ginzberg uglavnom se fokusirao na pozitivne stvari posle današnjeg meča, poput atmosfere.

- Mislim da je bila sjajna atmosfera, ovo je sjajno za Češku Republiku. Danas smo igrali sa više energije, nije tajna da kada igramo bez Tomasa da je teško za nas, tako da smo napravili dosta truda. Danas su drugi igrači pokušali da sve nadoknade, ali sam srećan zbog atmosfere i za nas Eurobasket tek počinje od ponedeljka. Moramo da pobedimo i igramo kako smo igrali u drugom poluvremenu.

Bilo je pomalo čudno što nije više koristio Bohačika u rotaciji, ali je pojasnio svoju odluku.

- Danas mi je izgledao umorno, mislio sam da će tako biti bolje. Dolazi iz korone, juče sam video posle pet minuta da nije u najboljoj formi, tako da sam odlučio da mu ne dam toliku minutažu.

Jedan češki novinar ga je upitao da li to znači da zapravo i dalje traži startnu petorku.

- Naravno, kada Tomas nije u startnoj postavi, tražim zamene. Imam 11 dobrih igrača i moram da odlučim ko će da igra na meč-apu, danas sam odlučio da stavim drugačije igrače.

Mladi Vit Krejči, inače saigrač Alekseja Pokuševskog je dodao da je ovo bio bolji meč nego onaj juče.

- Mislim da je ovo bila bolja utakmica od nas nego juče. Znamo da nije to onako kako želimo da igramo, želimo da budemo agresivniji, to je bio jedini način da dobijemo Srbiju, da je bilo bitno da se fokusiramo na odbranu. Bili smo dobri 35 minuta, ali u tih pet minuta su nam pobegli. Moramo da igramo čvrsto bar 30 minuta, ali mislim da je ovo sve bilo dobro, ima još toga u nama.

Video: Navijači Finske okupirali Prag

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA