≫ 

"Nisam ja četvorka, tu je otišlo sve dođavola, Jokić je neverovatan": Veseli oduševljen partijom Srbije

Češki centar je imao samo reči hvale na račun najboljeg košarkaša NBA lige

  • 5
Jan Veseli Foto: Telegraf.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije je uspela da slavi i u drugoj utakmici ovogodišnjeg Evrobasketa. Orlovi su bili bolji od Češke u Pragu sa 81:68, čime su potvrdili da su ogroman favorit u ovoj grupi, gde, ruku na srce, i nemaju pravog rivala, no, to ne umanjuje odličnu igru Orlova.

Pobeda protiv Češke je bila veoma laka, bez neke preterane borbe, iako su u nekoliko navrata uspeli da zaprete. Makar na trenutak. Jedan od faktora koji je najviše pretio jeste i Jan Veseli, nekadašnji centar Partizana, kome je ovo bila i najteža utakmica, što je i sam rekao.

- Najteža utakmica ove grupe, mislim da smo pokazali u trećoj četvrtini i početkom četvrte da možemo da igramo na prvenstvu i da smo pokazali kako treba da igramo.

Krenuo si kao četiri, posle igrao protiv Jokića? Nisi se baš snašao na poziciji krilnog centra?

- Nije ovo moja pozicija prvenstveno, drugo, ja mogu da igram četvortku ali od mene ne treba onda puno da se očekuje. Izgubio sam ritam i sve je otišlo dođavola.

Kako je igrati protiv Jokića?

- Teško je igrati protiv njega, jak je, ima odličan pregled igre. Udvajanje, jedan na jedan, stvarno kako se kreće, svi kažu da je spor, ali to samo izgleda. Na terenu je mnogo brzo, nije bilo lako, ali je zadovoljstvo igrati protiv njega u ovom periodu njegove karijere. Ja sam uživao u njegovoj igri, trudio sam se da dam sve od sebe, nije bilo lako, ali pokazali smo kako treba.

Nikola Jokić Foto: FIBA

Uz Satoranskog se podiže i Češka?

- Vidim, ali treba nam dosta fokusa da igramo kao treću i četvrtu četvrtinu, da igramo tako od početka utakmice i da ne gubimo 20 razlike, pa da jurimo.

Gde vidiš Srbiju?

- Šta želite da čujete? Mislim da Srbija ide visoko, neću da kažem zlato da ne ureknem, ali igraju odlično i preko Jokića i svi znaju svoju ulogu, koriste Jokića stvarno 200 posto u svakom trenutku. I bek pik i pik en rol i lou post, neverovatno.

Čuješ se saigračima iz Srbije, da li je bilo nekog peckanja?

- Znam da biste hteli mnogo da čujete, ali stvarno nije bilo ničega.

Video: Šou Pešića na konferenciji: Zašto ovo traje pola sata, kad sutra igramo utakmicu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA