Crnoj Gori se smeši nokaut faza Eurobasketa, Bugarska proklinje čitavu prvu petorku protivnika

Čitava petorka komšijskog kolektiva je odigrala dobro - Vladimir Mihailović je bio najefikasniji sa 23 poena

  • 0
Bojan Dubljević Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore uspela je totalno da preokrene situaciju u svoju korist na Eurobasketu pošto je posle uvodnog poraza ostvarila i drugu pobedu u grupi A, ovoga puta protiv selekcije Bugarske sa 91:81.

Bugarska jeste bila najveći autsajder u ovoj skupini, ali je to moralo da se potvrdi i na papiru, pa su Crnogorci uspeli u trećoj četvrtini da odu na dvocifrenu razliku koju su za trenutak totalno bili izgubili u poslednjih 10 minuta, ali su se konsolidovali i iskažnjavali protivnika do kraja.

Čitava petorka komšijskog kolektiva je odigrala dobro - Vladimir Mihailović je bio najefikasniji sa 23 poena uz šest skokova i pet asistencija, Igor Drobnjak i Bojan Dubljević su postigli po 17 poena, dok su Nemanja Radović sa 16 i Kendrik Peri sa 12 poena takođe doprineli svom timu.

Prva zvezda Bugarske Aleksandar Vezenkov je sakupio 26 poena i uz osam skokova bio jako blizu dabl-dabl učinku, ali sada su nade u prolaz u nokaut fazu skoro nepostojeće.

Tabela: Crna Gora 2-1, Španija 2-0, Turska 2-0, Belgija 1-1, Gruzija 0-2, Bugarska 0-3*.

*prolaze prve četiri ekipe

Video: Veseli oduševljen utakmicom: Nisam ja četvorka, tu je otišlo sve dođavola, Jokić je neverovatan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA