≫ 

Musa "odrao" Dončića i evropske prvake Slovence: Istorijska pobeda BiH na Eurobasketu!

Fenomenalna utakmica ekipe Adisa Bećiragića

  • 30
Košarka Slovenija, BiH Foto: FIBA

Još jedan neverovatno uzbudljiv meč odigrali su akteri na Eurobasketu u okviru "grupe smrti", grupe B, fenomenalnu partiju pružile su reprezentacije Bosne i Hercegovine i Slovenije, koja je na kraju, u trileru, završena senzacionalnom, možemo reći i istorijskom, najvećom pobedom naših komšija na Eurobasketu - 97:93!

Bosanci su sve vreme sjajno parirali favorizovanim aktuelnim evropskim prvacima i njihovom lideru Dončiću, te Dragiću, danas impresivnom Čančaru, uzvratili preko fenomenalnog Muse, haubice Robersona, Nurkića, Halilovića, dugo držali vođstvo, hrabro, borbom i znanjem odbili udar selekcije "Dežele" i upisali možda ne zlata vrednu pobedu, a ono sigurno vrednu prolaska u nokaut fazu takmičenja.

U neverotano uzbudljivoj grupi, BiH sada ima skor 2-1, koliko i Slovenija, Nemci su sigurni sa 3-0, Francuzi uz meč manje imaju 1-1, a u najvećem problemu su Litvanci koji i dalje čekaju na trijumf (0-3).

Novi adut Reala Džanan Musa bio je prvi među jednakima od junaka Bosne sa 22 poena, Roberson je dao ogroman doprinos sa 23, Atić je sa linije penala u finišu održao minimalno vođstvo (12p), Halilović je dao 13, Nurkić 12...

Košarka Slovenija, BiH Foto: FIBA

Slovenija je sve vreme, malo na mišiće, na kvalitet, kako god je znala i umela, držala minimalno odstojanje, uvek je bila blizu da okrene rezultat, ali je prednost u najvećem delu drugog poluvremena bila na strani sjajne selekcije Bosne.

Kod Slovenaca je podbacio "vonderboj" Dončić, dao je, istina, 16 poena ali je promašio svih osam pokušaja za tri poena! Fletorvao je sa "tripl-dablom" Luka, upisao 8 skokova, 8 asistencija, no njegovo najjače oružje, poeni koje daje u serijama, ovog puta je zatajilo. Bosanci su krenuli meč sa 8:0, to je već bio znak da ih danas zanima samo pobeda, ali su za nju morali da iskrvare. Sloveci su brzo uspostavili egal, Čanlar (22p) je iskočio kao najjači napadački adut, borba je bila fenomenalna u Kelnu, uzbudljiva, kvalitetna, da je do sutra potrajala ne bi dosadilo...

Košarka Slovenija, BiH Foto: FIBA

U ključnim momentima BiH je delovala kao tim koji je znao šta hoće u svakom trenutku, Musa je dirigovao igrom, a ovog puta, osim udarnih aduta, iskočili su igrači iz drugog plana. To je donelo prevagu . Vrabac je pogodio jednu vrlo bitnu trojku, Atić je bio miran sa penala na samom kraju, dok je Roberson sve vreme dalekometnom paljbom dovodio Slovence do očaja. Bosna je odigrala sjajno ovaj meč, baš kao i oba prethodna i nema nikakve dileme da ima kvalitet da se pobije sa najboljima, da ode najdalje u svojoj istoriji kad su velika takmičenja u pitanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Če

    4. septembar 2022 | 20:07

    Odlična utakmica!!! Sve je to YU škola. Da nam nisu zlikovci razbili državu prvak bi se znao pre šampionata. Sve bi pobeđivali sa više od 30 razlike...

  • Boki

    4. septembar 2022 | 20:28

    Svaka čast za Bosnu ,za njih sam i navijao,tako se bori,ovi Slovenci mnogo se osilili i visoko lete a posebno onaj debeli Dončić...

  • Alal vera

    4. septembar 2022 | 19:59

    Ni sudije nisu uspele da zaustave Bosance.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA