Skandal na Evrobasketu: Furkan Korkmaz optužio košarkaša Borca da ga je vređao i tako započeo veliki sukob

Veliki incident desio se nakon meča u Tbilisiju

  • 2
furkan korkmaz Foto: FIBA

Četvrti dan Evrobasketa obeležila su brojna rezultatska iznenađenja, među kojima je i pobeda Gruzije nad Turskom, a taj duel nastavljen je i nakon utakmice, pošto su se igrači dve selekcije sukobile na putu ka svlačionicama.

Turci su bili izuzetno ljuti zbog toga što su ih napali reprezentativci Gruzije, selekcije koja je i domaćin jedne od grupa, a svoje svedočenje izneo je i Furkan Korkmaz.

Turski NBA košarkaš označio je Dudu Sanadzea, momka koji je prethodne dve sezone nosio dres čačanskog Borca, kao čoveka koji je sve započeo.

- Prvo je počeo da me vređa, ja nisam bilo ko da bi me on vređao. Reagovao sam kao čovek, samo sam pokazao reakciju. Nije bilo nikakvih bezbednosnih mera kada sam išao u svlačionicu. Kada smo išli ka svlačionici, trojica njihovih igrača, među kojima i Sanadze, zajedno sa dvojicom momaka iz obezbeđenja potrčali su ka nama. Pet ljudi nas je napalo, mi smo se samo branili - rekao je Korkmaz.

Košarkaški savez Turske je otišao toliko daleko da je čak pretio i napuštanjem takmičenja, ukoliko se ne preduzmu određene mere u vezi sa ovim događajem.

Grupa u Tbilisiju u ponedeljak ima dan pauze, pa je za očekivati da bi situacija o tome šta se desilo nakon meča trebalo da bude poznata do utorka.

Video: Milutinov nije došao na Evrobasket: Pešić objasnio bizarnu situaciju sa centrom, svi u neverici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    5. septembar 2022 | 16:43

    Čudi me da se zvanično niko iz Srbije ne uloži prigovor na ponašanje koš tima BiH, vezano za slavlje sa ratnim zastavama !?

  • Lucky

    7. septembar 2022 | 09:24

    Jao nevinasca od turaka!!!! A samo dobro obratite paznju na njegiv opis dogadjaja! Petorica se zaletela na ceo tim od njih 12oro plus strucni stab. Stvarno nisu bili vredjani kada su se četiri puta manje brojniji zaleteli! Znaci da turci nisu samo malo reagovali nego vredjali do srzi!!!! I jos kukaju kako su ih petorica nalupala,a ovi cute i ako su dobili sigurno dobre batine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA