Hrvati izbegli još jednu blamažu: Muka protiv autsajdera svih 40 minuta i tesna pobeda

Kada Bogdanović i Hezonja zakažu, tada su muke sigurne

  • 7
Bojan Bogdanović Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Hrvatske upisala je drugu pobedu na Evrobasketu pošto je rezultatom 73:70 savladala Estoniju u okviru Grupe C koja se igra u Milanu.

Hrvati su prikazali sasvim dobar nivo igre u prva dva meča protiv turnira protiv Grčke i Velike Britanije, pa je pre početka meča sa Estoncima delovalo da neće biti problema da tim Damira Mulaomerovića upiše drugu pobedu.

Možda su Hrvati ušli malo potcenjivački u meč, na parket je izašla kombinovana startna petorka, a kako je meč odmicao, muka je postajala sve veća.

Estonci su sve vreme bili tu negde, na posed ili dva zaostatka, na kraju se ušlo u penal završnicu, gde je iskustvo Hrvata presudilo i donelo im drugu pobedu na kontinentalnom prvenstvu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Karlo Matković sa 17 poena, dok je dva poena manje postigao Dario Šarić. Izuzetno su podbacili Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, koji su ubacili četiri, odnosno pet poena.

Ovom pobedom Hrvatska je verovatno već obezbedila prolaz u osminu finala, a do kraja grupne faze očekuje ih duel sa Italijom i Ukrajinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA