≫ 

Nema zime za Srbiju kad je Jokić čuva, nova pobeda košarkaša, Izrael video moć najboljeg igrača sveta!

Srbija na 4-0 pred poslednje kolo

Košarkaši Srbije, posle pobeda nad Holandijom, Češkom i Finskom, pobedili su i Izrael na Evropskom prvenstvu, i tako nastavili maksimalan niz, pred poslednji duel, onaj koji će odlučiti ko će sa prvog mesta u osminu finala, protiv Poljske.

Srbija - Izrael 89:78 (24:18, 26:20, 15:20, 24:20)!

Nikola Jokić je radio ono što najbolje ume - igrao se košarke. Prvo poluvreme je odigrao bez greške, završio ga je sa 20 poena bez promašaja iz igre, u nastavku je dodao još devet, uz 11 skokova i 5 asistencija zavredeo je indeks 46 i pobrao svu slavu sa ovog meča, a ono što je i njemu važnije od individualnog učinka, doneo je pobedu Srbiji.

Bio je ovo dosad najteži ispit za našu četu, u koji je ušla bez Vanje Marinkovića (stomačni virus), u toku meča ostala bez Nemanje Nedovića (udarac) i na kratko bez kapitena Vladimira Lučića koji je u svojoj želju da izgara, pretrpeo opasan pad, ali se pridigao i odšetao na predah.

Nadamo se da je sa obojicom sve u najboljem redu i da će ih selektor Pešić imati u pogonu za najvažnije bitke koje dolaze.

Srbija je i protiv Izraela pokazala autoritet u oba pravca, napadački se oslonila na Jokića, i kada je tako, nema o čemu da se brine. Ako ne reši sam, znaće kome u pravom momentu da asistira, i to je šablon protiv kojeg protivnik nije imao šanse.

Jokić je meč otvorio trojkom, tim potezom najavio svoje veliko veče koje je do poluvremena garnirao savršenom statistikom -  6/6 za dva, 1/1 za tri, 5/5 za jedan. Problem u nastavku borbe za evropski tron može biti upravo Srbija bez Jokića na terenu, jer tada, pokazalo se i večeras, nastaju napadački problemi, nestaje kreacija. Isto važi i kad je Micić u pitanju. Protiv Izraela smo upravo bez jednog ili drugog na terenu, ili kada su obojica bili na klupi, napadački posustajali, i tada je Izrael pravio razliku. Čim je Jokić na terenu, i kada Vasa vodi igru, druga se pesma peva, Srbija je nedodirljiva za protivnike.

U nastavku, veliki doprinos da se odbije poslednji, najjači udar Izraela (serija 7:0 od Madara i Avdije) dao je Ognjen Jaramaz njegovom serijom poena kojom je naš tim, uz važnu trojku i Kalinića (sve poene dao u drugom poluvremenu, ukupno 10), konačno stavio tačku na utakmicu i skršio bilo kakav dalji otpor Izraelaca.

Uz Jokića, Micić je najbolje vodio napad sa 19 poena, Jaramaz nam je doneo važnih 10 poena, Gurudić 8 i to je kvartet, uz Kalinića, koji je najjače pogurao da ovaj meč ne ode u problematičan finiš. Kod Izraela, sjajan je bio plejmejker Partizana Jam Madar sa 20 poena, Avdija je potvrdio ekstra talenat sa 14 poena, Sorkin je dodao 11...

Standings provided by SofaScore LiveScore

TOK MEČA

IZRAEL - SRBIJA 78:89

4/4 

39. minut - kiks za kiksom i evo Izraela opet na jednocifrenom odstojanju, 75:83, posle trojke Avdije, ali Jaramaz je u sjajan u poslednjoj deonici - vraća trojku bek našeg tima. Koliko važan poen za mir u završnoj fazi utakmice. Trojka Kalinića, uz prekršaj, sjajno! Jokić je pronašao saigrača, Kalinič je bio poptuno sam, imao je vremena da se namesti i uputi savršen šut.

37. minut - Šoutajm u režiji Nikole Jokića, sam igra sa odbranom Izraela, igra i poentira, promašuje, pa kupi lopte i poentira - neverovatan je Nikola! Vezao je četiri poena, ukupno ima 29 uz 10 skokova. Vodimo 83:67.

35. minut - Očas posla Srbija od 65:63 ide na 76:63 i sada je sve lakše za nastavak meča. Jaramaza moramo pohvaliti za ovaj udar, pogodio je i trojku posle sjajne asistentije Jokića iz reketa.

33. minut - Poeni za Micića, to nam je trebalo, u koliko bitnom momentu! Evo i prekršaja, i to nesportskog za Koena, Jaramaz je bio fauliran u tranziciji. Pogodio je oba penala naš košarkaš, biće i lopta za nas. Odbili smo veliki nalet rivala (69:63). Ide nalet Srbije, jokić, pa Jaramaz, ponovo se lakše diše, serija 4:0 za beg na 70:63.

32. minut - Neverovatno, ali istopila se prednost Srbije. Izraelci su nas izmbombardovali trojkama, poslednju je pogodio Madar i evo drame pravo notkuda - vodimo samo 65:63.

3/4 - 55:68

29. minut - Povredio se Lučić, opasan je to pad bio, ali je naš kapiten ipak uspeo da se pridigne i da otšeta do klupe. Deluje da je sve u redu sa njim. Madar je probio reket Srbije, lepo polaganje plejmejkera Partizana - 65:55.  Trojku je, u poseldnjoj sekundi treće deonice, pogodio Avdija za nadu Izraela da mogu pomrsiti račune Srbiji u odlučujućem periodu.

27. minut - Propao je napad Srbije, Jokić je u poslednji čas pronašao Jagodića-kuridžu, ovaj oklevao, krenuo na prodor, ali je vreme za napad isteklo...Izraelci pokazuju znake života, prave seriju, Koen pogađa trojku, ali pogađa je i Kalinić koji odbija nalet rivala. Vodimo 65:53.

25. minut - Na pogon Vase Micića, uz jak doprinos svih ostalih, Srbija je dodala gas i pobegla Izraelu na sada već ubedljivih 62:46. Micić, uz Jokića, komanduje, razigrava, poentira, a Kalinić je trojkom doneo najveću razliku u našu korist. Izraelci su u nokdaunu.

23. minut - Dve vezane trojke Izraela (Mekel i Menko) donose novu nadu našem rivalu, no treća nije ušla, previše je to jednolična igra da bi se ugrozilo vođstvo Srbije. Gudurić na drugoj stranu ide na sigurno, dobija faul i pogađa sa penala. Vodimo 54:44.  

21. minut - Evo i prvog promašaja Jokića ove večeri - tek u 21. minutu! Lopta nije htela u koš, ptom je i guduri bio neprecizan u šutu za tri.

2/4 - 38:50

20. minut - Gudurić je pogodio trojku, opet idemo na dvocifrenu prednost, 48:38, odličan ritam igre Srbije u drugom delu druge deonice. opet Gudurić, u psolednjim sekundama - za pečat na sjajno poluvreme Srbije. Jokić je nezadrživ, npogrešiv, senzacionalan, ubacio je 20 poena bez promašaja: 6/6 za dva, 1/1 za tri, 5/5 za jedan.

18. minut - Micić i Jokić su suvo zlato ovog tima Srbije, sa njima u igri nema zime. Odmah smo kreirali novi nalet upravo na njihov pogon, Jokić iz reketa, potom Vasa serijom 5:0 uz pogođenu trojku. Vodimo 43:33. Ne posustaju izraelci, oslanjaju se na salekometnu paljbu.

16. minut - Uzvratili smo ekspresno, sa dve trojke u režiji Micića i Lučića, ponovo je vođstvo na našoj strani (34:30). Jokić se vratio u igru i nastavio gde je stao u prvoj deonici. Pored dvojice je poentirao, vraćamo napadački ritam.

15. minut - Ljubomorno čuvamo vođstvo, na terenu je ponovo Micić koji je sa linije penala doneo našem timu 28:25, promašio je jedno od tri bacanja, pošto je fauliran prilikom šuta za tri poena. Slabo građenje reketa naših, Koen je doleteo i poentirao, održao Izrael na bliskom odstojanju naspram naših.

12. minut - Loš start naših u drugoj deonici, Jagodić-Kuridža nije pogodio, Lučić "prodao" loptu, a Menko kaznio Srbiju trojkom. Pešić zove tajm-aut, Srbija i dalje vodi, ali sada samo poen razlike - 26:25.

11. minut - Gal Mekel i Jam Madar su lako probili kroz reket Srbije, Izraelci koriste nepsorazum naših, donose Izraelu 22:26. Lučić je poentirao pre svega toga. Jokić na zasluženom odmoru, Jagodić-Kuridža u igri.

1/4 - 18:24

10. minut - Neverovatan je Jokić, rastura odbranu izraela, već 14 poena najboljeg igrača sveta - bez promašaja iz igre i sa linije penala! Vodimo 22:15. Uzvraćaju Izraelci trojkom.

9. minut - Jokić je bio precizan sa penala, oba puta, doneo je rezultatski pomak posle serije rivala. Nepogrešiv je Somborac večeras, precizan je i u narednoj akciji, njegovih 11 poena - od ukupno 19 Srbije večeras.

7. minut - posle tajm-auta Izraelci vezuju dve trojke, najpre zusman na isteku napada, težak je to šut bio, a onda i Avdija koji je ostao poptuno sam na šutu. Vraćaju se Izraelci u igru - 15:11. Ponovo je Avdija precizan, njegovi novi poeni, evo Izraela na bliskom odstojanju.

6. minut - Fenomenalnu odbranu igraju naši momci, Izraelci nemaju ideju kako da probiju, sa druge strane nižu se poeni u režiji nezadrživog Jokića, Micića, Nedovića - već imamo 15:5!

4. minut - Sigurna, lepršava napadačka igra Srbije, vodimo 11:5 posle silovitog zakucavanja Lučića, izraelci van ritma.

2. minut - Krenuli smo trojkom Jokića, sam kao na treningu ostao je naš centar posle prodora i asistencije Nedovića. Micić je fauliran, pogađa oba penala, kao i Nedović u narednoj akciji. Izraelci teško prate naš ritam. Sorkin jedini strelac za rivala - 2:6.

Srbija i ovaj meč kreće u petorci: Micić, nedović, Kalinić, Lučić, Jokić

O MEČU

Košarkaška reprezentacija Srbije dan posle maestralne predstave protiv Finaca, pobede od 100:70, ponovo će na teren i to je ono što jedva čeka svaki zaljubljenik u ovu igru koji drži do sebe.

Igra Pešićevog tima je zavodljiva, lako čoveku uđe po kožu, i otud pohvale i divljenje sa svih strana - svi navijaju za svoje, ali svi bi i da gledaju Srbiju.

protokol utakmice srbija izrael Foto: Telegraf.rs

Najgore je rivalima našeg tima, Finci su to spoznali na bolan način, pre njih Holandija i Češka, a videćemo da li Izrael ima odgovor za ogroman potencijal koji čuči u igri i igračima Srbije. Ponovo moramo bez Vanje Marinkovića koga je usporio stomačni virus, dok su ostali spremni i naoštreni kao "zapete puške", uključujući i Milutinova koji se pre dva dana priključio ekipi.

Pobeda nam donosi gotovo sigurno prvo mesto u Grupi, ali nije i garant, jer ćemo to morati da potvrdimo u poslednjem meču protiv Poljske (3-1).

Video: Naši navijači osmislili pesmu za Marka:Jagodić-Kuridža je najveća zvezda u Pragu

Grupa D

Holandija - Poljska 69:75

Finska - Češka 98:88

Izrael - Srbija 21:00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pogledajte ui ambijent na treningu našeg tima pred meč sa Izraelcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TRX

    6. septembar 2022 | 21:54

    Jokic pokazuje zasto vredi tolike novce, prosto kada je on na terenu toliko se igra menja sa njim na pozitivno, da je to očigledno.Pregled igre, napad odbrana, sve. Neka mu bog da zdravlja, da ne bude neke povrede i mi smo ozbiljni kandidati za medalju. Zivela Srbija.

  • Cuko

    6. septembar 2022 | 22:49

    29/11/5 kao u NBA pa posle recite da se ne znoji za svoju zemlju!!

  • miro

    6. septembar 2022 | 21:28

    Jokicu brste hvala ti za sve.Neka pocrkaju tvoji pljuvaci.Mars bagro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA