Strašna partija Markanena donela novu pobedu Finskoj i velike probleme Češkoj

Kakav meč je odigrao krilni centar Finske!

  • 0
Lauri Markanen Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Finske savladala je Češku rezultatom 98:88 u meču koji je obeležio fenomenalni Lauri Markanen.

Jedan od najboljih igrača prvenstva opravdao je taj epitet upisavši 34 poena i 10 skokova, čime je pogurao svoju selekciju do velike pobede.

Imao je veliku pomoć od Sasu Salina koji je dodao 23 poena, dok je Peteri Koponen ubacio 14 poena.

Već u prvoj četvrtini Finska je stekla veliku prednost, koja je u drugom kvartalu išla i do +15, ali je domaća selekcija uspela da spusti razliku na poluvremenu na šest poena.

Treća četvrtina je umnogome podsećala na prvu, zaigrala je Finska ponovo sjajno i stigla do maksimalnih +18. Povratka u meč za Češku nije bilo.

Ovo je veoma težak poraz za Češku, koja je nakon četiri odigranih kola ostala jedina ekipa sa jednim trijumfom u Grupi D, gde se nalazi i naša selekcija. Lošija od Češke je samo Holandija, ali to ne znači da je domaćin grupne faze završio takmičenje.

Češka će imati priliku da pobedom protiv Izraela u poslednjem kolu, uz pobedu naše selekcije nad Izraelom kasnije večeras, dođe do učinka koji bi trebalo da bude dovoljan za završnu fazu turnira u Berlinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Kari Pešić s klupe dobacio Kuridži da se prebaci u beast mode: Kure, idemo za 3 poena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA