Italija dobila Hrvatsku i približila je Srbiji: Uzalud vrhunska partija Bojana Bogdanovića

Napet meč u "Mediolanum forumu"

  • 2
Italija Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Italije savladala je Hrvatsku rezultatom 81:76 u pretposlednjem kolu Grupe C.

Ovaj poraz dovodi Hrvatsku veoma blizu četvrtog mesta, na kom će se selekcija Damira Mulaomerovića i naći u slučaju da u poslednjem kolu izgubi od Ukrajine. U suprotnom, četvrtu poziciju zauzeće Italija zbog lošije koš razlike u potencijalnom krugu tri selekcije.

Podsetimo, upravo iz ove Grupe C svog protivnika dobiće reprezentacija Srbije. S obzirom da se očekuje da naši košarkaši slave i protiv Poljske u poslednjem kolu i tako obezbede prvo mesto, to bi značilo da će upravo četvrtoplasirani iz Grupe C biti rival izabranicima Svetislava Pešića.

Odigrali su Hrvati dobar meč, baš kao i Italijani. Viđeno je dosta rezultatskih amplituda, ali i dominantne partije Bojana Bogdanovića, te Simonea Fontekija i Nikolo Melija.

Upravo ta pomoć još jednog saigrača falila je Bogdanoviću, pa je Italija na kraju slavila.

Kao što smo već rekli, iako je ostalo još samo jedno kolo do kraja grupne faze, ništa nije rešeno. Četvrtak će btii dan odluke, i u ovoj grupi, i u grupi gde je naša selekcija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Naši navijači osmislili pesmu za Marka:Jagodić-Kuridža je najveća zvezda u Pragu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkiMark

    6. septembar 2022 | 23:08

    Mi nismo igrali protiv iole ozbiljne reprezentacije na prvenstvu. To moze da bude gadno...vrlo gadno. I treba izbeci ove hrvate. Jednom u 30 godina nas moraju dobiti, da ne bude sada..

  • Zoro osvetnik

    7. septembar 2022 | 09:57

    Ovo nije dobro,kada igramo protiv Hrvata,oni su kao u transu i daju sve od sebe,a mi se uplašimo i igramo kao p..iiiip.😠 Jedino nas vadi što sad imamo Jokića,koji ako "poludi" može sve da odere...🤗🤫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA