≫ 

Litvanci stavili tačku na bosansku bajku, Musa i družina eliminisani sa Evropskog prvenstva

Bio je ovo duel "biti ili ne biti" za oba tima

  • 5
domantas sabonis Foto: Fiba/Eurobasket

Košarkaši Litvanvije ipak će u nokaut fazu Evropskog prvenstva uprkos početna tri poraza, a dalje neće selekcija bosne i Hercegovine, epilog je presudne borbe ova dva tima za prolaz u osminu finala. Baltička selekcija je nadigrala i potukla ekipu naših komšija rezultatom 87:70, što znači da Litvanci idu u nokaut borbe, a Bosanci završavaju šampionat iako us ostavili odličan utisak.

Bosna, jednostavno, nije uspela da priredi još jednu senzaciju, ostaje im smao ona protiv Slovenije, te sa ulinkom 2-3 završavaju takmičenje u najjačoj grupi na šampionatu. Dalje, uz Litvance, idu Slovenija, Nemačka i Francuska.

Kod Litvanaca Grigonis je bio najefikasniji sa 16 poena, a još četvorica njegovih saigrača su imala dvocifren poenterski ulinak što dovoljnoi govori o dobroj timskoj partiji ekipe koja će, sasvim sigurno, posle ovakvog prolaska u osminu finala značajno dobiti na poletu i samopouzdanju.

Brazdeikis i Butkevičijus dodali su po 13 poena, toliko je imao i Valančijunas (uz 15 skokova), dok je Sabonis doprineo sa 12 poena.

Utakmica je, u pogledu pobednika, bila završena već na poluvremenu iako je selekcija BiH parirala u prvoj četvrtini (28:28). Nastavak je doneo daleko čvršću partiju Litvanaca, rezultatski beg do poluvremena (56:42) posle čega Nurkić i ostali nisu mogli da se povrate.

U drugom delu meča Litvanci su gospodarili napumpanog samopouzdanja i elana, sa lakoćom su održali dvocifrenu razliku i rutinski završili ovaj dvoboj, najvažniji na prvenstvu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    7. septembar 2022 | 16:28

    Јако сам жалосна ХАХАХАХАХАХАХ

  • С-17

    7. septembar 2022 | 16:41

    Браво баш ми је драго!

  • Vlade

    7. septembar 2022 | 19:08

    Kao Srbin iz Bosne sam pokušao navijati za njih a onda su istakli ratne zastave (doduse i mog kralja Tvrtka) pod kojima su ubijene na hiljade Srba u ratu!!!! Znam sta mi je za dalje činiti,ne da navijam protiv Bosne nego protiv ovakvih zaostalih levata koji misle da Bosna samo njima pripada!!! Jokara do pehara!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA