≫ 

Monstruozni Dončić istorijskom partijom vodio Sloveniju do pobede nad Francuzima: Evo šta to znači za Srbiju

Fantastična utakmica u Kelnu pamtiće se po Lukinoj neverovatnoj utakmici

  • 11
Luka Dončić Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Slovenije savladala je Francusku rezultatom 88:82 u poslednjem meču Grupe B na Evrobasketu, i tako zauzela prvo mesto. 

Utakmicu je obeležio fenomenalni Luka Dončić, koji je još jednom pokazao kakav talenat i kvalitet poseduje. Ubacio je 27 poena u prvom, još 20 u drugom poluvremenu i uz sedam skokova i pet asistencija vodio svoju ekipu do pobede.

Poenterski učinak Dončića je i drugi najbolji u istoriji Evrobasketa. Za poen je nadmašio učinak Nikosa Galisa od 46 poena, a jedini ispred njega je Edi Teres, belgijski košarkaš, koji je ubacio 63 poena u meču protiv Albanije 1957. godine.

Poraz Francusku stavlja na treće mesto Grupe B, što ujedno znači da će se ta reprezentacija u osmini finala sastati sa Turskom. Ukoliko naša reprezentacija savlada Poljsku u poslednjem meču grupne faze, Srbija će u potencijalnom četvrtfinalu igrati upravo protiv pobednika meča između Turske i Francuske.

Treba napomenuti i da su Slovenci ovaj meč igrali bez Majka Tobija, koji je povredio zglob doskočivši na nogu sudije prilikom podbacivanja lopte na meču protiv Nemačke.

Osim Dončića, dvocifren je bio još samo Goran Dragić sa 14 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Rudi Gober sa 19 poena i osam skokova, dok je Evan Furnije dodao 15.

Video: Zufer Avdija o sinu, Srbiji i Eurobasketu: Deni je odrastao na sarmi i musaki, sluša muziku i psuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    7. septembar 2022 | 20:01

    Svaka čast Luki, igra momak za deset, i opasno ga služi šut, ali Slovenija kao tim igra smiješnu košarku. Može Slovenija dobiti Srbiju, (ne dao Bog), ako bi se sastali, ali košarka je timski sport i Srbija igra kao tim neuporedivo bolje od Slovenaca, pa se nadam da će timska košarka da prevagne, pa da opet slavimo to zlato.

  • Бане

    7. septembar 2022 | 20:16

    Да судије толико штите Јокића колио штите Дончића...

  • Jackirska

    7. septembar 2022 | 20:11

    Bravo Luka👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA