≫ 

Crnogorci "upali" umesto Rusa na Eurobasket, sad su u osmini finala: Bravo za komšije!

Sjajna partija Dubljevića i družine u meču odluke

  • 14
bojan dubljević Foto: Fiba/Eurobasket

Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobedila je Gruziju u meču odluke u Grupi A na Eurobasketu rezultatom 81:73 i obezbedila plasman u osminu finala! Gruzini, koorganizatori takmičenja, su ovim porazom završili nastup, a pored Crnogoraca, dalje su prošli Španija, Turska i Belgija.

Rival Crne Gore u osmini finala, u Berlinu, biće Nemačka, drugoplasirana selekcija iz "grupe smrti" u kojoj su još Slovenija, Francuska i Litvanija prošli dalje.

Podsetimo, Crnogorci su se na Eurobasket plasirali ne na osnovu rezultata (bili treći u svojoj kvalifikacionoj grupi), već posle specijalne pozivnice FIBA kako bi se popunilo upražnjeno mesto nastalo eliminacijom Rusije iz dobro poznatih razloga.

Kako bilo, selekcija naših komšija se igrama na kontinentalnom šampionatu pokazala u dobrom svetlu, potvrdila potencijal i sa tri pobede potpuno zaslužila da se nađe među najboljih 16 na Eurobasketu.

Bilo je ovo veče Igora Drobnjaka, momka koji je doneo Crnoj gori 22 poena, nekoliko vrlo bitnih šuteva i trojki, i zahvaljujući njegovoj smirenosti i preciznosti ishod je takav kakav je za "Sokolove". Kendrik Peri je takođe bio na visini zadatak, doneo je svom timu 17 poena i 9 asistencija, Dubljević je dao 10, Radončić 9, i to je napadački nukleus koji je najjače gurao goste večeras.

Kod Gruzina, koji su ima li bučnu podršku svojih navijača, Mekfaden je prednjačio sa 16 poena, njemu uz rame i Mamukelašvili sa 15, dok su po 14 dali Sanadze i Šermandini - nedovoljno da se napravi preokret.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    7. septembar 2022 | 21:09

    Браво за комшије, је ли? Сви ви који иначе, не само на овом првенству навијате за Црну Гору, а за себе тврдите да сте "национално - освешћени Срби", односно "Срби који држе до себе" Могу да поручим само једно: Навијање за Црну Гору од стране Срба из Србије и Републике Српске идентично је навијању за Албанију и Хрватску, па ви изволите... Навијао сам за Грузију и не видим због чега сам погрешио.

  • vodenicar

    7. septembar 2022 | 23:36

    Ima li vece bruke od te da udjes na nečije mesto a znaš da taj neko ne bi tebi to uradio ? Ali od crnogoraca me više ništa ne cudi to kao ukrajinci kad osvoje Evroviziju 🤷🏻‍♂️

  • Rm

    7. septembar 2022 | 23:44

    Mislite bravo za rusiju... cemu ovo slihtanje crnoj gori

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA