≫ 

Nikola Kalinić otkrio kako su srpski košarkaši proveli slobodan dan i kako na ekipu utiče skraćena rotacija

Pričao je krilni košarkaš nakon večernjeg treninga dan pred poslednji meč grupne faze

  • 2

Do kraja grupne faze Evrobasketa ostala je još jedna utakmica koju će reprezentacija Srbije da odigra u Pragu i to protiv selekcije Poljske, a dan pre te utakmice naši reprezentativci imali su slobodan dan, koji je iskorišćen i za trening u večernjim časovima.

Nikola Kalinić je bio taj koji je izneo utiske za domaće medije.

- Kako može da protekne, u oporavljanju. Momci koji su manje igrali su se rastrčali, osetili teren, mi koji smo više igrali smo odmorili, i to je to.

Pešić je imao dosta skraćenu rotaciju na meču protiv Izraela, a Kalinić kaže da igrače to ne dotiče previše, jer svi vole da igraju što više.

- Mislim da je to pitanje za selektora. Svaki igrač voli da igra, ako pitaš bilo kog igrača, svako želi da igra 40 minuta. Mi smo svi takmičari i svi volimo da igramo.

Kalinić je igrač koji se možda i najviše radovao slobodnom danu, a otkrio je i kako ga je proveo.

- Prošetali smo malo gradom, sunčali se, popili kafu, otišli malo na neke ture autobusom i to je to. Posle toga povratak u hotel i odmor.

Upitan je novi košarkaš Barselone i da prokomentariše formu svoje ekipe, odnosno da uporedi sadašnju formu sa početkom priprema.

- Čudno je sve ovo, sa te dve utakmice u kvalifikacijama koje su bile poprilično pune naboja, ja i te dve utakmice računam. Maltene i onaj prijateljski turnir, prijateljska utakmica protiv Slovenije bila je maltene kao finale Evrobasketa. Mislim da smo u solidnoj takmičarskoj formi i da to sve ide kako treba, ali kao što sam rekao sve ove utakmice su priprema za Berlin. Pokušavamo da gradimo nešto, kroz utakmice, treninge, sastanke.

Srbija - Grčka, Košarka Foto: Nikola Tomić

O narednom protivniku, selekciji Poljske.

- Malo smo ih gledali, jer smo uglavnom odmarali za naše utakmice. Nismo još uvek odradili taj sastanak, ili ćemo po povratku u hotel ili sutra. Koliko znam, Ponitka tamo vedri i oblači, najviše ima loptu, ostali momci ga prate, igraju čvrsto, spremni su da se pobiju, idu na svaki skok, svaki duel žestoko i to je nešto malo što sam video.

Pešić je istakao da je verovatno lakše da se igra protiv Poljske, nego protiv Finske ili Izraela koji igraju atipičnim stilom.

- Verovatno da ovi ostali igraju malo atipično za nas. Videli smo da je Izrael totalno promenio filozofiju kako bi se prilagodio i to nas je možda iznenadilo u prvom periodu. Posle je sve išlo mnogo tečnije i mnogo lakše, iako su se malo približili u poslednjoj četvrtini, ali mislim da smo držali kontrolu čitav meč.

Nakon Praga, naša selekcija će se preseliti u Berlin, gde se održava celokupna nokaut faza.

- Radujemo se što počinje rasplet svega toga i što počinju najbitnije utakmice. Svi vole da igraju te utakmice više nego neke u grupnoj fazi. Što se tiče grada kao grada, Prag je prelep, Berlin takođe ima svoje prednosti i mane, tako da svakako ništa nam ne fali ni ovde, ni tamo.

Zanimalo je novinare i da li igrači više vole kraće pripreme, i brži ulazak u takmičarski ritam, ili kao nekada dugi proces priprema.

- Verovatno ako su dva meseca pripreme, onda se postepenije ulazi u sve. U ovakvom rasporedu manje ima vremena, ali mislim da su sada svi profesionalni, ne možeš jednostavno da izdržiš na ovom nivou ako ne održavaš svoje telo barem minimalno tokom čitave godine, pre svega mislim na leto. Svi su došli pripremljeni i to se pokazalo da sve izgleda prilično dobro.

Video: Pešić potvrdio : Nadamo se da bi Milutinov i Marinković protiv Poljske mogli da zaigraju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кантар

    7. septembar 2022 | 21:57

    Као играч си добар али као човек си нула.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA