"Važno je što je Nikola sa nama, uigraćemo Vanju i njega do nedelje": Pešić se podsetio i Indijanapolisa

Selektor Srbije ukratko je sumirao utiske posle pobede nad Poljacima

  • 0
Svetislav Pešić Foto: Telegraf.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je prvo mesto u Grupi D pobedom nad Poljskom od 96:69, čime je ujedno zakazala duel osmine finala sa Italijanima.

Posle nove ubedljive pobede, selektor Svetislav Pešić dao je vrlo kratko viđenje pred selidbu u Berlin. Naši reprezentativci sutra već rano ujutru oko šest sati poleću za Nemačku.

- Dve važne stvari večeras. Energija i odličan stav. Svaka čast mojim igračima. Doneli su energiju od samog starta i odličnu koncentraciju, napravili su dobre odluke u odbrani. Ako imate ovakvu koncentraciju od početka, možete da napravite prednost u tranziciji. To je razlog zbog kojeg smo završili prvih 20 minuta sa 70% šuta. Još jednom, važno je što je Nikola ponovo sa nama. Treba mu vremena, ali je još jednom pokazao da je sa koncentracijom i stavom sve moguće.

Ponovio je selektor šta je to danas bilo važno, istakavši da će naredna dva dana iskoristiti da dodatno uigraju Milutinova i Marinkovića.

- Ja sam već rekao da su dve najvažnije stvari energija koju smo doneli i odnos prema igri. To je ono što je bilo potrebno ne samo da se dobije utakmica, nego i da se zadrži fokus na stvarima nad kojima treniramo i pričamo. Te odluke koje smo donosili u odbrani su zaista bile dobre. Odgovorili smo njihovoj fizici. Mi imamo više talenta, ali je Poljska pokazala na prethodnim utakmicama fiziku, jak kontakt u odbrani, što je karakteristika poljske reprezentacije. Nametnuli smo se našom odbranom, onda sve izgleda jednostavnije. Nikola je odigrao 18 minuta, to je skoro 20 minuta. Pokazao je da je sve dobro, motivisan je, koncentrisan. Nadamo se da ćemo ova dva dana koja su pred nama, da ćemo njega i Vanju da vratimo u ritam. Ta utakmica protiv Italije će biti zahtevna, koja će biti potrebna da zadržimo fokus i odbranu koju smo imali, za svakoga je teško, a za nas je lako u napadu da pronalazimo dobra rešenja.

Ukratko se podsetio Pešić i Indijanapolisa.

- Pravo da vam kažem, da me niste podsetili danas, verovatno se ne bih ni setio, ali je to naravno jedan od događaja koji su mene još više motivisali da i dalje radim. Kada smo osvojili medalju, a sa druge strane su bili Nemci koju su osvojili bronzu, a tu je bio i moj sin Marko, to je bio fantastičan osećaj. Onda me je burazer zvao i rekao da idem u penziju, ali...

Video: Gudurić otkrio kako Jokić motiviše saigrače, Kalinić kako su naši košarkaši proveli slobodan dan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA