Poljaci već "arhivirali" ubedljiv poraz od Srbije: "Naši umovi se nalaze u Berlinu"

Selektor Igor Miličić i Mihal Mihalak su svesni da su ostvarili veliki uspeh prolaskom u osminu finala Evrobasketa

  • 0
Selektor Poljske Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Poljske poraženi su od Srbije u petom kolu grupne faze Evrobasketa (96:69), ali su bez obzira na to već obezbedili plasman u nokaut fazu u Berlinu.

Selektor ove reprezentacije, Igor Miličić bio je prilično zadovoljan prikazanom igrom svoje reprezentacije i prolaskom u nokaut fazu takmičenja.

- Pre svega hvala našim navijačima koji su došli u Prag da nas podrže. Odradili smo sjajan posao ovde i imali smo situaciju da igramo sa Srbijom za prvo mesto, što je ogromna stvar za našu zemlju. Pokušali smo da ostanemo u korak sa Srbijom, ali imali su preko 50% za tri, što im je omogućilo da odigraju sjajnu utakmicu. Glave su nam gore, idemo u Berlin sa nadom da će se naš san nastaviti.

Ukratko se obratio potom Miličić i o predstojećim ciljevima.

- Definitivno ovo je bio meč koji smo igrali sa Srbijom, to je bio veliki susret za Poljsku. Ovo je bila jedna od najvećih ekipa, Micić je pre svega tu spolja, ali ne samo on, tu su i drugi igrači koji su delili lopte i stvarali prednost, imali su 27 asistencija što je vrhunski rezultat. Na kraju kada je otišla utakmica, pokušali smo da sačuvamo snagu za osminu finala i naše misli su već tamo.

Sa druge strane, prvotimac Mihal Mihalak je isto više pažnje obratio na plasman dalje.

- Mi smo definitivno srećni rezultatom. Kvalifikovali smo se, naši umovi se nalaze u Berlinu, gde će biti teško. Već je bio sjajan boravak u Pragu, jedva čekamo da se pokažemo i dokažemo u Nemačkoj.

Video: Gudurić otkrio kako Jokić motiviše saigrače, Kalinić kako su naši košarkaši proveli slobodan dan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA