≫ 

Ognjen o hemiji u ekipi pred ključne bitke: "Osećam da dižemo formu, više verujemo jedni drugima"

Ohrabruju izjave Pešićevog aduta pred osminu finala sa Italijanima, ulivaju nadu da ćemo se još radovati

  • 2

Košarkaška reprezentacija Srbije rano jutros doputovala je u Berlin gde je čeka nastavak borbe na Evropskom prvenstvu, nastavak borbe za najviši plasman, koji je sada, posle 5-0 u Pragu, nešto što se postavlja kao realan cilj Jokića i družine. Nije bilo mnogo odmora po košarkaše jer su brzo po sletanju u Nemačku, kratkom predahu u hotelu, odradili trening u hali gde će u nedelju od 18 sati igrati za prolaz u 1/4 finale protiv Italije.

O dosadašnjem učinku, igri, borbi, ambijentu u ekipu, dolasku u Berlin, trennzima, govorio je momak koji je u svakom smislu reči opravdao poziv u reprezentaciju, Ognjen Jaramaz.

- Uspeli smo da napravimo mali odmor posle tog leta koji je bio rano jutros, smestili smo se, sve je kako treba, odradili smo dobar trening. Bilo nam je omogućeno da sat vremena odradimo u sali, imaćemo još sutra da istreniramo i mislim da ćemo biti spremni za osminu finala - prvi su utisci plejmejkera Bajerna iz Nemačke.

Zadovoljstvo posle 5-0 u Pragu je veliko, ali euforije nema.

- Da, postoji zadovoljstvo, dobra je atmosfera, uradili smo jako dobar posao u prvoj fazi, tako da se to odražava i na atmosferu, sve je kako treba.

Jaramaz je upitan da prokomentariše svoje igre u dosadašnjem delu šampionata Evrope.

- Zadovoljan sam svojim učinkom i ulogom koju imam, zaista se trudim da doprinesem što je više moguće u tim okvirima u kojima mi je dato i omogućeno da igram, tako da prilično sam zadovoljan.

Aleksa Avramović, Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Italijani su naredni rival, Srbija ih je pobedila na turniru u Hamburgu, ali nedeljni meč biće sasvim  druga priča. Ulog je ogroman, pa će ekipa danas i sutra poraditi na dubljem upoznavanju igre rivala.

- Tek treba da spremamo, nismo imali vremena uopšte da ih analiziramo, nismo imali vremena zbog utakmica u grupnoj fazi, tako da nemam puno toga sad da kažem o njima. Očekujem dosta drugačiju utakmicu (od one prijateljske u Hamburgu, prim. aut), nama je to bila mislim druga ili treća pripremna utakmica, tako da nismo bili u bogzna kakvoj formi, a nisu ni oni, tako da sada očekujem prilično tvrdu utakmicu.

Izneo je Jaramaz i prve utiske o dvorani i koliko utiče promena od Praga.

- Sutra najverovatnije nećemo moći da treniramo ovde. Vrlo je važno  da se adaptiramo na koševe, eto nećemo imati tu mogućnost, na dan utakmice možda budemo imali trening. Još nisam siguran, tako da nemamo puno prostora da se navikavamo na halu, ali to nam je što nam je. Hala je fenomenalna, ovaj trening koliko nam bude doneo to nam je to.

Na kraju, reprezentativac Srbije konstatovao je da ekipa napreduje iz dana u dan, iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu.

- imam utisak da podižemo frmu iz utakmice u utakmicu, i samopouzdanje i formu, osećamo se na terenu prilično konforno, kad  poredimo ovu poslednju sa prvom imam osećaj da postoji vidna razlika. Mislim da se mi međusobno bolje razumemo i da se sad osećamo konfornije i da imamo više poverenja jedni u druge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    9. septembar 2022 | 18:31

    Samo napred u nove pobede do zlata da zapusite usta svima onima koji su vas kritikovali.Napred SRBIJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA