≫ 

Pitali smo oca Luke Dončića o savetima pred mečeve i mogućem duelu sa Srbijom: "Ja samo ovo mogu da kažem..."

Saša Dončić je neko ko je dugo u košarkaškom svetu

  • 13

Gotova je prva faza Evrobasketa, što znači da sledi ono glavno - nokaut faza. Jedan od favorita za zlatnu medalju jeste i reprezentacija Slovenije koja je uspela da se domogne prvog mesta u veoma teškoj grupi. Treninzi su u punom jeku, a Saša Dončić, otac Luke, odlučio je da izdvoji malo vremena i popriča o stvarima u reprezentacji.

Slovenija je imala izuzetno jaku grupu, tu je bila Nemačka, Francuska, Litvanija, koje su sve pale pod pritiskom Slovenije, dok je Bosna i Hercegovina njima nanela jedini poraz, za šta Saša Dončić kaže i da je bilo veoma važno za ekipu Slovenije.

- Bila je jaka grupa, to je najjača grupa u toj fazi takmičenja. Šta da kažem, imali su jedan mali nesretni poraz protiv BiH koji je dao dodatni motiv za predstojeće utakmice protiv Francuske i Nemačke. Što se tiče Slovenije, igraju dobro, baš su dobri. Imaju tu hemiju i čini mi se da su onako posle poraza od BiH počeli da dižu - rekao je Saša Dončič.

Naravno, jasno je svima da je Luka Dončić glavna zvezda ekipe, međutim, njegov otac kaže da je sve to lepo, ali ne igra neku ulogu.

- Košarka je kolektivni spor, okej, imaš ti šutera i skorera i odbranu. Ali kada se napravi onako, kad svi igraju tad i dođu do izražaja. I pored tih 47 poena (Luka protiv Francuske), pobeda je pobeda i to je najbitnije. Jeste Luka glavni skorer, ali bez pomoći drugih ne bi bio tu.

Luka Dončić Foto: FIBA

Protiv Francuske je Luka Dončić ispisao i istoriju, zabeležio je 47 poena, te je ostavio samo jednog igrača ispred sebe na toj večnoj listi.

- Malo se pokazao, malo smo se plašili, bio je povređen i start je bio lošiji. On i Dragić su uzeli odgovornost i jednostavno, odigrali su fantastično.

Saša Dončić je istakao i da nije toliko pratio Srbiju i gledao utakmice, ali da je rezultate ispratio. Takođe, istakao je i da mu je žao što će Slovenija i Srbija moći da igraju već u polufinalu.

- Malo sam pratio Srbiju, bilo je dosta utakmica, očekivano. Dominantno, Srbija, Slovenija i Grčka su glavni favoriti za zlatnu medalju. Žao mi je što moraju da se sretnu u polufinalu, žao mi je da ne bi ponovili to finale iz Istanbula, ima još dosta. Ima dve utakmice koje treba dobiti do polufinala, tu može svašta da se desi.

Za kraj, Luka Dončić je neko ko je već jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi, kao i na čitavom svetu. Zato, njegov otac i ne može da mu udeli savet.

- Ja o košarci s Lukom i ne pričam, ne želim. On ima svoje trenere, svoje saigrače, ja mogu da kažem samo 'svaka čast sine' - otkrio je Saša Dončić.

Video: Veseli oduševljen utakmicom: Nisam ja četvorka, tu je otišlo sve dođavola, Jokić je neverovatan

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    9. septembar 2022 | 19:39

    Da nisi bio papucar,sin bi ti sad igrao za reprezentaciju tvoje drzave!

  • Deda Radoje

    9. septembar 2022 | 19:28

    Crni Saša,kažeš da nešto nisi gledao Srbiju,opa bato,pa da te nisu slovenci usvojili.Ili si se otudjio.

  • Ssss

    9. septembar 2022 | 19:12

    Sto ga ne pitate za koju drzavu ce da navija, svoju ili zeninu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA