≫ 

"Srbija je mnogo više od Jokića, ali to je lepota košarke": Meli nam je poručio šta očekuje protiv Srbije

Italijani će biti veliki autsajderi, ali će ponovo tražiti iznenađenje

  • 0

Košarkaši Italije biće protivici Srbij u osmini finala Evropskog prvenstva, čija će završnica biti odigrana u velelpnoj "Mercedes Benc" dvorani gde su naši košarkaši, pa i Italijani imali trening po dolasku u nemaču prestonicu.

Svi sa velikom neprijatnošću pamte ono prethodno leto kada nas je Italija usred Beograda dobila na poslednjem koraku pred odlazak na Olimpijske igre. To treba da bude dovoljna opomena svima da se nijedan protivnik ne sme tako olako shvatati.

Jedan od glavnih aduta Azura protiv Srbije biće kapiten Olimpije iz Milana, Nikolo Meli, koji je u razgovoru sa srpskim medijima otkrio kakav meč očekuje.

- Srbija ima više nego mi. To su podaci, to su karijere, statistike... Ali ovo je lepota košarke, sve može da se desi i zbog toga mislim da ćemo uraditi sve da se to i desi. Srbija je mnogo više od Jokića, on je najbolji igrač tima, ako ne i na čitavom svetu. Ali tu su Micić, Lučić, Gudurić, Kalinić, nekoga sam i zaboravio, zbog toga će biti teško.

Svestan je da su Orlovi ogromni favoriti, ali bez obzira na sve on ne pristaje na ranu predaju.

- Naravno, nemamo mnogo šansi, Srbija je mnogo bolja. Šanse nisu 100 prema nula, pa čak i da su 99 prema jedan, mi ćemo da pokušamo da dođemo do pobede. Izaći ćemo na teren, ostaviti srce na terenu i uraditi sve što možemo da pobedimo.

Naravno, Azurima će biti mnogo teže bez Danila Galinarija koji je otpao do kraja Evrobasketa.

- Ostali smo bez važnog igrača, Galinarija, to je bio veliki gubitak. On je bio jedan od najvećih igrača u istoriji italijanskog tima. Sada smo bolji tim, baš kao i Srbija, imamo iskustvo, igrali smo utakmice, ali protiv Srbije će biti drugačije.

Misli Meli da je Italija mogla mnogo bolje u grupi, ali da je na to uticala utakmica sa Ukrajinom.

- Očigledno, imali smo solidnu grupu, ali nismo dobro odigrali dobro protiv Ukrajine. Estonija je dobila neke utakmice, a neke gubila malom razlikom. Odigrali smo dobro sa Grcima, Hrvatima i Estoncima, sada ćeemo uraditi sve da se pripremimo.

Video: Saša Dončić: Žao mi je što ne možemo da gledamo Srbiju i Sloveniju u finalu Eurobasketa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA