≫ 

Ataman i Tundžer na ivici suza na konferenciji: "Ovo je najgora emocija u čitavoj mojoj karijeri"

Neverovatna završnica, dramatičan produžetak, na kraju pobeda Francuske

  • 0
Ergin Ataman Foto: Telegraf.rs

Košarkaška reprezentacija Turske propustila je da napravi veliko iznenađenje na startu prvog dana nokaut faze Evrobasketa u Berlinu. Imali su +2 uz bacanja i posed na kraju regularnog dela meča, potom i Korkmazov šut za pobedu na kraju produžetka, ali su Francuzi prošli dalje - 87:86.

Mnogo razloga za nezadovoljstvo, svakako, imao je trener selekcije Turske, Ergin Ataman, koji je na konferenciji za medije potanko objasnio šta je to pošlo naopako.

- Isti je osećaj. Novinari bi da se šale, ali ne želim da komentarišem utakmicu, možda je ovo najgora emocija u čitavoj karijeri. Svaka čast Francuskoj, nadam se da će nastaviti dobrim putem do završnice.

Istakao je da se ovoga puta "čudo" desilo protiv njegove nacionalne selekcije.

- Počeli smo utakmicu užasno, Francuska je mnogo bolja od nas bez Larkina, ali smo posle toga shvatili da je vreme za borbu, igrali smo agresivnu odbranu kao oni iz provg poluvremena. Pogotovo Šanli i Tundžer su to dobro odradili, ali tada su proradile emocije i prestali smo da kontrolišemo meč. Zaslužili smo da pobedimo, ali to je košarka, čuda se nekada dešavaju, a sada su se desila protiv nas.

Bez obzira na sve, bio je zadovoljan igrom sve do te završnice, kada se dogodio veliki, veliki pad.

- Naravno, izgubili smo, ali samo hoću da kažem da smo igrali odlično i u četvrtoj deonici sve do poslednjih poseda. Međutim, u produžetku smo potpuno moralno pali, vratili smo se i tu posle promašaja Gobera, ali bilo je teško za nas, pogotovo tih dodatnih pet minuta.

Na pitanje da li mu je šta prošlo kroz glavu u momentima promašenih bacanja Čedija Osmana, Ataman je obrazložio da nije.

- Ništa. Samo sam se fokusirao na utakmicu. Zaista ništa nije bilo na mom umu. 

Slomljen je bio i Burahan Tundžer, danas najefikasniji igrač reprezentacije Turske.

- Ne znam šta da kažem stvarno. Jako sam tužan. Ne mogu da nađem nikakve lepe reči. Ovo je neprihvatljivo, ovo se desilo 2009. godine, vodili smo sa dva poena, promašili smo dva bacanja, nismo mogli da stavimo loptu u igru. Zaslužili smo ovo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA