Crnogorci bljuju vatru po FIBA sudijama: "Katastrofa, njih to ne zanima, ovo prvenstvo je najgore ikada"

Igrači Crne Gore prolazili su kroz miks zonu i svako je imao posebnu poruku za arbitre današnjeg meča protiv Nemačke

  • 17

Košarkaši Crne Gore poraženi su od Nemačke, iako su pred sam kraj meča uspeli da se "povrate" iz ogromnog rezultatskog deficita od 24 poena koji su imali na poluvremenu - 85:79.

Bilo je mnogo sudijskih odluka koje su, prema mišljenju crnogorskih igrača i njihovog trenera, išle na štetu ove selekcije, a igrači su istakli kako to nije prvi put i da je tako od početka turnira, kritikujući direktno FIBA sudije.

- Od samog početka turnira dešavaju se takve neobjašnjive stvari, trudim se celu karijeru da ne komentarišem suđenje, ali ovo prvenstvo je gore nego ikad po tome. Došli smo u situaciju da zapretimo i pobedimo, na Dubljeviću je bio faul na tri razlike, i mene su gurali u leđa na onom polaganju... To su stvari koje se nama ne gledaju, njih su čašćavali velikim brojem penala i to je direktno odlučilo utakmicu - rekao je Mihailović.

Vrlo brzo su se na njega nadovezivali i drugi igrači, koji su jedni za drugim stajali u miks-zoni kako bi dali izjavu za srpske medije. Svi su imali komentar upravo na večerašnje suđenje.

- Jednima gledaju faulove, nama ne gledaju. Nivo suđenja kroz ceo turnir je katastrofalan, to nam se desilo protiv Turske, protiv Gruzije su hteli, ali nisu uspeli. Iskreno, mislim da njih ne interesuje, interesuju ih druge stvari. Najbolje sudije treba da sude najboljim ekipama Evrope. Žao mi je zato što se puno rada ulaže kroz celo leto, a mi razmišljali o tome narednih dana - nadovezao se Radončić.

Zameraju najviše Crnogorci na tome što se nisu gledali snimci u nekim sumnjivim situacijama kod prekršaja nad njihovim igračima, dok su Nemcima sa druge strane, skoro sve gledali u ponovljenom snimku.

- Od početka turnira se dešavaju takve stvari. Trudim se da to ne komentarišem, ali ovo prvnestvo je gore nego ikad po tim stvarima. Došli smo na tri razlike, na Dubljeviću je bio faul pre toga, ali te stvari se za nas ne gledaju. Sa druge strane, iščašćavali su ih penalima i to je direktno odlučilo utakmicu. Isto što sam rekao, ko iole prati, ne treba mu posebno objašnjenje - rekao je Mihailović.

I selektor Boško Radović bio je nezadovoljan, ali sa druge strane i prilično miran na konferenciji za medije.

- Što se tiče odluka u četvrtoj sam mislio na svaku da nije išla u korist. Stvarno ne znam šta bih vam rekao, bilo ih je, ko radi kontrolu videće. Svaka sporna odluka koja se suđenja tiče za Nemačku je gledana, a nasa nijedna. Bilo je dosta spornih odluka. Sami smo krivi što su oni otišli na +24, a bili smo u jednom trenutku na jednom posedu. Od tada par odluka protiv kojih nismo mogli. Nije prvi put na ovom turniru, ali ne bih direktno krivio njih. Ali malo je odluka doneseno u našu korist na ovih 5-6 utakmica koje smo odigrali.

Podatka radi, danas su pravdu delili Luis Kastiljo iz Španije, Martins Kozlovskis iz Letonije i Paulo Markes iz Portugala.

Video: Nikola Jokić štimuje ruku u Berlinu: Malo zaređao trojke, pa izveo svoj Sombor shuffle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    10. septembar 2022 | 21:25

    Pa Crnogorci ovo je vase prvo EP. Kako vi znate kako je bilo na predhodnim xaxaxaxxa :) :) :)

  • N

    10. septembar 2022 | 21:22

    Koliko ja znam vi niste ni trebali da budete na ovom svetskom prvenstvu?

  • Zli kamen

    10. septembar 2022 | 21:31

    Uvek je tako kad se igra protiv "sile", uvek je sve u njihovu korist.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA