≫ 

Hrvati eliminisani sa Evrobasketa, Markanen sa 43 poena odveo Fince u četvrtfinale!

Lider Skandinavaca odigrao čudesnu utakmicu, doneo veliku pobedu svom timu, a našim komšijama "obezbedio" još jedan bolan poraz

  • 29
lauri markanen Foto: FIBA/Eurobasket

Košarkaška reprezentacija Finske plasirala se u četvrtfinale Evrobasketa pobedom nad Hrvatskom 94:86, pa će na Špance na megdan u borbi za polufinale, dok "Kockasti" ponovo završavaju takmičenje na razočaravajući način. Za ovakav epilog meča pobrinuo se čudesni Lauri Markanen koji je bio nezadrživ, neuhvatljiv za Hrvate, precizan i ubitačan iz svih pozicija, dovodio je Mulaomerovićev tim do očaja - meč je završio sa 43 poena!

Lider Finaca je verovatno odigrao utakmicu života, umeo je i u NBA da zablista u kontinuitetu, ali nikad ovako efektno, precizno, ovako raznovrsno i sa toliko šuterskog samopouzdanja nije razneo nekog rivala. Neverovatni as, koji je nedavno u trejdu iz Klivlenda poslat u Jutu, za dva je šutirao 17/23, za tri 2/6, za jedan 3/4, na sve to dodao 9 skokova, doprineo i sa 3 asistencije za indeks korisnosti 47!

I ovo je uspeo Lauri, da loptu na 0.1 sekund pre kraja treće deonice pošalje kroz obruč.

Hrvati pišu sebi još jedan bolan poraz od istog rivala, jer su nedavno poraženi i u drami u okviru kvalifikacija za Mundijal. I u toj utakmici presudio im je Markanen koji se pretplatio na to da teroriše hrvatski nacionalni tim.

Finska, koja je iz grupe u kojoj je bila Srbija, stigla na megdan sa Hrvatskom, praktično je bila u vođstvu najveći deo vremena. Bogdanović, Šarić i družina su uhvtili priključak u drugom poluvremenu i dugo je na snazi bila rezultatska klackalica, sve dok Markanen nije uzeo stvari u svoje ruke. Zapravo, on je sve vreme i vukao tim, kakav god je bio rezultat, ali je u tim odlučujućih završnih pet minuta, dotukao rivala čija je napadačka igra stala.

Promašivali su Simon, Smit, nije bilo poena onda kada su Hrvati morali da ih izmisle, dok je na drugoj strani Markanen držao čas, resital, ali je izuzetno bitnu trojku, možda i ključnu da se stavi tačka, pogodio Sasu Salin. Bio je to hitac u srce Hrvata, za beg na 82:77 na tri i po minuta pre kraja. Taj šut kao da je skršio otpor, slomio i dotad poljuljani borbeni moral Hrvata koji su do kraja bezglavo i bez pravde organizacije i koncepcije napadali i jurili minus...

Kod Hrvata Bogdanović je bio u elementu sa 23 poena (1/5 za tri), Smit je dodao 17, Šarić je imao 12, Matković i Simon po 11...

Posle dva današnja meča osmine finala, zanimljivo, u naredni krug plasirale su se ekipe iz "nasjlabije" grupe, onoj koju je Srbija "peške" završila na prvom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сале 269

    11. septembar 2022 | 16:40

    Проклетво се наставља! Ко са постоља сиђе на онакав начин, тешко ће се на њега опет попети.

  • 🏀🏀🏀🏀

    11. septembar 2022 | 16:40

    Prokletstvo se nastavlja...

  • 🤷

    11. septembar 2022 | 16:40

    Sta kaze Bogdanovic, nisu kalkulisalu, slucajno je promasio bacanje.... Bice da jos uvek traje prokletstvo silazenja sa postolja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA