≫ 

Selektor Hrvatske pred Srbima najavio ostavku: "Vreme je da dođu mlađe snage"

Nije moglo drugačije posle novog kraha komšija

  • 1
Damir Mulaomerović Foto: Telegraf

Košarkaška reprezentacija Hrvatske neslavno je završila još jedno veliko takmičenje, ovog puta već u osmini finala Evrobasketa protiv Finske koja je na krilima čudesnog Markanena (43) potukla selekciju naših komšija i poslala ih kući. Hrvatska je imala aktivan rezultat u finišu, ali je Markanen jednostavno bio nezadrživ.

Još "vruće glave" selektor Hrvata Damir Mulaomerović je u razgovoru sa srpskim izveštačima iz Berlina najavio ostavku na poziciji koju obavlja.

- Ostaje žal (za pobedom) jer vrlo verovatno ja sam zadnji put na klupi, tako da ja posle ovoga sigurno, kao selektor, treba da podnesem odgovornost. To je onako kako treba da bude.  ja sam tu čovek koji je "frontmen", žao mi je igrača, zbog mene, potruduili se jesmo, bili smo mesec i po dana zajedno, odradili dosta dobrih stvari, i na kraju kad smo trebali ovih 40 minuta nismo uspeli. Nemam šta zameriti igračima.

Na konkretno pitanje da li će podnesti ostavku, Mulaomerović je bio nešto precizniji u odgovoru.

- Pa dobro, mislim da bez obzira na sve, ja ću porazgovarati sa ljudima iz Saveza, mislim da bi trebalo da dođe neko sa energijom da pokuša nešto bolje nego što sam ja napravio. Ja ne kažem da nismo (dobro uradili)... Mi smo napravili dosta dobrih stvari, pre svega zadnjih mesec i po dana. U grupi smo bili ok, bilo je dosta negative i posle naših pobeda, posle Estonije. Štampa i sve... Nismo na neki način imali neku podršku, ali to je tako, šta da radimo. Tako da, žao mi je zbog toga, očekivao sam malo više ljudi da će večeras da nas podrži, ali ok, hvala ljudima koji su došli i to je to, idemo dalje.

Video: Košarkaš Hrvatske iskren kao nikad: Finska nas je zasluženo dobila, ali sudije su iz županijske lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • С-17

    11. septembar 2022 | 18:41

    Дивно,дивно. Браво Финци! Тако ваља!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA