≫ 

Grk prozvao sve koji su verovali u finale Srbija - Grčka: "Ko je to očekivao, taj nema veze sa košarkom"

Grčki košarkaš smatra da jedna utakmica može da prelomi sve

  • 5

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je vrlo neprijatan poraz od selekcije Italije i eliminaciju sa Evrobasketa već u osmini finala - 94:86.

Ipak, Grčka je uspela da preživi i to takođe posle velike drame protiv Češke Republike (94:88) u utakmici u kojoj su rivali imali i prednost pred ulazak u poslednju četvrtinu.

Pokušao je Kostas Papanikolau da objasni zbog čega Grčka nije imala problema ni u jednom momentu u smislu motivacije.

- Mislim, to je dobra stvar za nas. Bez obzira na to šta drugi timovi pokušaju da "bace" na nas i Janisa, mi pronađemo način da se vratimo. Najvažnija stvar u prvom i drugom poluvremenu bila je naša defanziva. U prvom poluvremenu smo ušli na teren ofanzivno orijentisani, što nam je dalo mogućnost da postižemo dosta koševa, a potom i da se vratimo u meč, što je teško kada imate takvu defanzivu rivala.

Dodao je i šta se to promenilo u drugom poluvremenu, a što je "poguralo" Grke ka pobedi.

- U drugom poluvremenu smo igrali dosta drugačije, defanzivno uz hvatanje skoka, što nam je dalo prostora da otvorimo kontre za Janisa i druge momke, stekli smo samopouzdanje, pogađali neke šuteve i to je rešilo meč.

Upitan da prokomentariše dešavanja sa meča Srbija - Italija, Papanikolau ostao je prilično zavezan.

- Nisam gledao meč, bio je pre nas. Ali ko ima takva očekivanja i ko god misli da je sve tako i tako, nema mnogo veze sa evropskom košarkom. Uvek je teško doći do glavnog cilja, svi su ovde došli da se bore, jedna utakmica je tu i sve može da se desi. Ako se opustite tokom jednog poseda, meč može da sklizne u drugom pravcu i da ispadnete.

Istakao je da nije osećao da Češka može da napravi iznenađenje kao Italija protiv Srbije.

- Ne, objasniću zašto. Igrali smo protiv ekipe koja je mnogo jaka i koji je dobar tim, ima iste igrače godinama i bio sam iznenađen što su bili četvrti u svojoj grupi. Ali, znali smo da će biti teško i zato smo se fokusirali, bili mirni i na kraju utakmice imali dobre posede.

Za kraj je prokomentarisao selekciju Nemačke, sa kojom Grci igraju među najboljih osam.

- Nemačka je dobar tim. Imaju visoke momke, dobru energiju i igrače, mnogo talenta. Daćemo sve od sebe, videćemo na kraju dana šta će nam to doneti.

Video: Veseli: Izgubismo i mi i Srbija, biće tuga u kući, jer mi je žena rekla Ajde da bar neko prođe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ντράγκαν

    12. septembar 2022 | 11:03

    Grci imaju Adetokumba koji sinoć kada se lomi meč sa Češkom pogađa 2 trojke, 2 puta zakucava, i pogađa par puta za dva i ne greši ni kod slobodnih bacanja. U odbrani odličan... Bez njega Grci su prosečan tim.

  • Miki

    12. septembar 2022 | 10:58

    Ispascete vi kao kruske samo kad naletite na malo jaceg protivnika kao i srbija.

  • Oki

    12. septembar 2022 | 12:20

    A ko je nas osim naših medija video u finalu....ja ne razumem sa kojom igrom i igračima.....čast pojedincima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA