≫ 

Mića Berić o ispadanju Srbije sa Evrobasketa: "Ova 2 igrača ne mogu zajedno, a ovaj je morao da bude u 12"

Legenda naše košarke smatra da nismo imali pravog šutera, što se posebno videlo protiv Italije

  • 28
Miroslav Berić Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije ispala je sa Evrobasketa na neslavan način, pošto je bolja od Orlova bila Italija, koja nam je u dve sezone nanela dva teška udarca, prvo u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a sada i u osmini finala prvenstva Evrope.

Mnogi posle ovoga analiziraju i pokušavaju da odgonetnu šta je bio ključni problem. Konstatovali smo da veliku odgovornost snosi selektor Svetislav Pešić zbog načina na koji je vodio utakmicu, posebno u ključnim periodima meča (kraj treće i početak četvrte četvrtine), kada je Srbija igrala bez svoje glavne snage - Nikole Jokića.

Bez Jokića na terenu naša igra je delovala bezidejno, a nije bilo nikog drugog da "povuče", niti sigurnog šutera da pogodi otvorenu trojku kada Italijani "skupe" u odbrani.

Naš proslavljeni reprezentativac Miroslav Berić istakao je u potkastu "sa Lukom i Kuzmom" da je jedan od glavnih razloga to što reprezentacija nije imala čistog šutera i da je u ovoj reprezentaciji moralo da bude mesta za Danila Anđušića.

Takođe, istakao je i da Vladimir Lučić i Nikola Kalinić ne mogu da budu istovremeno na terenu toliko dugo, aludirajući na to da su sličan tip igrača.

- Definitivno nam je falio šut u ovoj utakmici. Mi smo spominjali, pričali smo i prethodni put i složili smo se da je u ovoj reprezentaciji morao da bude Anđušić. Čist šuter što bi rekli, i u ovakvoj formi i to je ono što ne razumem. Neke odluke ne razumem. Mislim da on apsolutno ima mesta u ovoj reprezentaciji, pogotovo u ovakvim utakmicama. Mi smo znali da će doći meč gde Jokić ne može da da 100 poena i kada će biti povratnih šuteva. Mi smo 15 do 20 minuta igrali u tandemu Kalinić - Lučić.

- Oni apsolutno ne mogu da igraju zajedno, toliko dugi period pogotovo. Šuter kao šuter, Vanja je otvorio dobro sa dve trojke, posle je nestao. U onoj završnici nismo imali pravog šutera. Gudurić je pokušao, jeste i on šuter, ali ne onaj pravi. U ovoj konstelaciji siguran sam da je Anđušić morao da ima mesta u reprezentaciji - rekao je Berić i podsetio da je Anđušić bio najbolji i u porazu Srbije od Italije u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao i da je konstantno u sjajnoj formi i na najvišem nivou već tri sezone.

Video: Pešić sumirao poraz od Italije: Nismo fizički bili na nivou

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гоги-11

    13. septembar 2022 | 09:26

    Како глупо питање у анкети ко је крив за поразе у колективном спорту? Па ваљда сви као и кад побеђују

  • Kole

    13. septembar 2022 | 08:07

    Decko koji igra u klubu koji je osvojio 17. mesto u EK jednostavno nema kvalitet za reprezentaciju Srbije.

  • Djoko kv

    13. septembar 2022 | 09:49

    Veliki strucnjak, mora da je osvajao mnoge trofeje kao trener pa daje sebi za pravo da komentariše ko s kim može i ko je trebao.... Svi su oni generali posle bitke, a u grupi i u kvalifikacijama dok smo gazili svi su pricali druge price.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA