≫ 

Koponen kroz suze objavio penziju: "Ovo je moj poslednji meč, Španija nam je očitala lekciju"

Finski košarkaš se oprostio od reprezentacije u duelu protiv Španije

  • 0
Peteri Koponen Foto: Telegraf.rs

Košarkaška reprezentacija Španije sprečila je senzaciju Finske i posle odlične igre u drugom poluvremenu pobedila 100:90 i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u košarci.

Sa jedne strane, usledilo je veliko slavlje Španaca koji su i ovoga puta uspeli da se uključe u borbu za medalju na velikom takmičenju, dok je, su sa druge strane, košarkaši Finske pognute glave napustili teren.

Peteri Koponen, jedan od košarkaša poraženog tima,

-Imali smo sjajno prvo poluvreme, neverovatnu energiju, svi su bili u meču. Igrali smo kao tim. Onda, Španija je izašla iz svlačionice u drugom poluvremenu i očitala nam lekciju. Igrali su španski "pik en rol", Hernangomez je imao nekoliko zakucavanja i stekli su samopouzdanje. Ponosan sam na ceo tim. Biti u top 8 u Evropi je lud rezultat, bili smo tako blizu danas - rekao je Koponen.

Košarkaš Finske je kroz suze istakao da je ovo njegov poslednji meč u reprezentaciji.

- Neverovatni ljudi, trene,r navijači, svi. Kada sam došao u reprezentaciju, bili smo u B diviziji, sada smo u top 8. Sada će još više dece igrati košarku i naš tim ima budućnost. Srećan sam jer ću sledećeg leta biti uz tim kao navijač. Ovo je bila moja poslednja utakmica. Povlačim se. Bilo je neverovatno putovanje. Došao sam ovde, ali, fizički ne mogu da igram više. Još uvek sam zahvalan jer sam bio deo ovog tima. Sada je vreme da radim nešto drugo osim košarke. Nedostajaće mi ovo.

Video: Finska zver Markanen posle ispadanja sa Eurobasketa: Jedva čekam da se sretnem sa Jokićem u NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA