Tajs objasnio kako protiv Adetokumba: "Ne možete zaustaviti Janisa, ali mu možete otežati posao"

Nemačka je priredila senzaciju....

  • 1
Nemačka - Grčka Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pošto je odigrala je jedan od najlepših mečeva na turniru i pred svojim navijačima ubedljivo savladala Grčku 107:96.

Nemačka je meč prelomila u trećoj četvtini kada je imala seriju od 21:0, a posle meča, centar Danijel Tajs je istakao da je tim sada jako srećan jer je odigrao sjajan meč.

- Sada smo jako srećni, možemo da uživamo. Odigrali smo sjajan meč, skoro pa savršeno drugo poluvreme, U prvom delu smo dozvolili previše skokova, a u drugom delu je naš plan meča radio posao - rekao je on, a onda odgovorio na pitanje kako su zaustavili Janisa.

- Ne možete zaustaviti Janisa, ali možete da mu otežate maksimalno da postiže poene. Ne dozvoliti mu da zakucava i da postiže poene iz polaganja, bitno je otežati mu davanje poena - dodao je on.

Na kraju su ga pitali i šta se to desilo u trećoj četvrtini pri seriji 21:0?

- Mi smo bili potpuno fokusirani, na poluvremenu nam je trener pokazao šta ne valja u igri, znali smo da moramo bolje da skačemo, da bolje preuzimamo... - završio je Tajs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare

    14. septembar 2022 | 12:20

    ma covek je spolja velika nula,najbolji igrac im sinoc prgavi Larencakis koji je jedino mogao da pogodi nesto spolja...nema vise igre pod obrucima u dubinu...moderna kosarka se igra spolja,sutem za tri poena...videli smo to upravo na ovom Evrobasketu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA