"Medalja još nije oko vrata, ali će ovo biti poljski san": Sokolovski pred novinare izašao sa tačkom na glavi

Košarkaš Poljske pun emocija govorio je o pobedi nad Slovenijom

  • 0

Košarkaška reprezentacija Poljske napravila je veliko čudo u četvrtfinalu Evrobasketa izbacivši reprezentaciju Slovenije - 90:87.

Sada ih samo jedna pobeda u dva meča deli od medalje, što bi bio istorijski uspeh za Poljake, čega je svestan bio i Mihal Sokolovski, koji je sinoć pred medijima istakao da će njegov tim nastaviti da se bori.

- Nadam se, nije gotovo, nastavićemo. Ovo je fenomenalno, samo dva dana ranije smo ispisali istoriju. Moramo da nastavimo da se borimo, da se žrtvujemo, volimo jedni druge i ponašamo se kao porodica.

Medalja još nije oko vrata, što ne znači da neće biti. Sokolovski kaže da je njegov tim spreman da nastavi dalje.

- Sanjamo o medalji od početka, sada smo dosta bliže cilju, ali još je nemamo. Želim da dođem do nje. Nismo mogli da izgubimo, jer smo se žrtvovali jedan za drugog, verovali i radili sve zajedno.

Posebne pohvale imao je na račun selektora Igora Miličića.

- Mnogo je iskusniji od nas, zbog toga smo ovde. Imali smo dobar skauting oko toga šta rade dobro. Ne možete da zaustavite svakoga, a mi smo pokušali da ih limitiramo. Igor ima odlične ideje, on je jedan od nas, mi smo na istoj stranici.

Pred novinare je istupio sa crvenom tačkom na glavi, pa je novinare zanimalo da li je to krv iz nekog duela ili je samo neka boja koju su mu navijači stavili posle pobede.

- Ne znam, ha-ha. Ne znam ni ja šta je ovo, da li je krv ili boja, ne znam gde se nalazim u ovom trenutku.

Još jednom je istakao važnost polufinala, nadajući se rasprodatoj dvorani u petak u Berlinu.

- Plasirali smo se u polufinale, ne želimo da se zaustavimo, ovo je velika stvar za Poljsku, porodicu, navijače, ne želimo da se zaustavimo. Nadamo se da će ovo biti poljski san.

Video: Rudi Gober o sreći koja prati Francuze: Nastaviću da se molim bogovima košarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA