Neverovatna Furija na pogon Lorenca Brauna oduvala snove Pancera: Španci srušili Nemačku za finale Eurobasketa

Još jedan meč za istoriju su odigrali Španci

  • 7
Košarkaška reprezentacija Nemačka - Španija Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u veliko finale Eurobasketa pošto je savladala domaćina Nemačku 94:91.

Španija je još jednom pokazala da, bez obzira na tim koji ima, ume da igra velika takmičenja. I pored toga što ih niko nije svrstao u krug favorita, uspeli su da se uključe u bornu za medalju i tako naprave jedno od većih iznenađenja na turniru. Španci će tako u nedelju igrati veliko finale sa ekipom Francuske. Sa druge strane, Nemci su se, posle duže vremena vratili u košarkaški vrh i stavili svima do znanja da će u narednim godinama biti ozbiljan kandidat za neku od medalja.

Od starta meča Nemačka je krenula žestoko i preko Šredera dolazila do poena, ali je Španija u uvodnim minutima pratila njihov ritam.

Igralo se uglavnom koš za koš. Na jednoj strani, Nemce je predvodio Šreder, kao i raspoloženi Tajs, dok su u timu Španije pogađali uglavnom Lorenco Braun, Vili Hernangomez, kao i Lopez-Arostegi.

Ipak na kraju deonice, 5 poena vezao je Dario Brizuela za 27:21, ali Lo odgovara torjkom i smanjuje rezultat na 27:24.

Nastavila je Španija u istom ritmju i na startu druge deonice, posle 2 trojke Rusija Fernandeza, povela 33:24. U tim momentima, selektor Nemačke Gordon Herbert je odmah reagovao i tajm-autom pokušao da zaustavi nalet rivala. Ali, u tome nije uspeo jer je Španija igrala organizovano u odbrani.

Španija je nekoliko minuta imala +9, da bi Šreder trojkom smanjio rezultat. Usledila je nova dobra odbrana Nemačke posle koje selektor Serđo Skariolo traži tajm-aut.

Ali, posle 32:41, usledila je serija Nemačke od 14:0, pa su posle dve trojke Obsta i prodora Šredera domaći poveli 46:41. Tako, Skariolo traži novi tajm-aut.

U nastavku, Španija je zaigrala bolje i posle poena Lorenca Brauna prišla na 55:53, a onda i povela 61:57. Delovalo je da će Španija uspeti da poveća vođstvo, ali se, kao i u većem delu meča, rezultat ponovo okrenuo posle nove serije od 14:0 Nemačke i poena Šredera za 71:61. Ipak, to je bilo sve od domaćeg tima.

U poslednju četvrtinu ušlo se rezultatom 71:65. Alberto Dijaz odmah je postigao trojku i uneo dodatnu naizvesnost u meč. Tako je na samo 6 minuta do kraja rezultat ponovo bio nerešen 77:77.

Do kraja, Španija je napravila seriju 6:0, što joj je do kraja bilo dovoljno z apobedu i veliko finale. U pobedničkom timu najefikasniji je bio Lorenco Braun sa 29 poena. U poraženom timu najviše se istakao Denis Šreder sa 30 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gejak

    16. septembar 2022 | 22:39

    Sve iskreni i pravi Nemci i Španci

  • taifun

    16. septembar 2022 | 22:25

    Definitivno iznenađenje turnira Španjolska, ali ne znam što se ljudi čude sa utakmicom izmedju Francuske i Poljske. Pa i mi smo fmp nabili +41 i ugasili im klub.. Lepa vremena beše👉👌

  • na pogon

    16. septembar 2022 | 23:37

    bez nba mvp regularne sezone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA