≫ 

Šruder odao priznanje Špancima: "Zaustavili su nas, bili su sjajni u poslednjoj četvrtini"

Najbolji igrač Nemačke kaže da je od početka cilj bila medalja koju će sada njegov tim tražiti preko Poljske u nedelju, u borbi za bronzu

  • 2

Veliko finale Eurobasketa 2022 igraće reprezentacije Francuske i Španije - epilog je današnjih polufinalnih okrašaja u kojima su "Trikolori" počistili Poljake sa parketa u Berlinu, a Španci, posle drame i preokreta, porazili domaćina Nemačku.

Posle meča u kojem je Nemačka imala deset poena prednosti, pa totalno nokautirana u poslednjoj deonici, pred novinarima je bio lider ekipe Denis Šruder i odao priznanje "Furiji" za veliku pobedu i uspeh koji su napravili.

Imali ste deset poena prednosti, šta se desilo u poslednjih nekoliko mniuta?

- Mislim da smo stagnirali, nismo igrali na pravi način, zaustavili su nas prilično, pogledaćemo posle utakmicu i videti šta smo mogli bolje kao tim. Ali na kraju dana moramo odati prizanje Španiji, kako su odigrali u poslednjoj četrvtini. Bili su sjajni. Pobedili su, jer su bili bolji u četvrtoj četvrtini. Naš cilj od početka je bila medalja, u nedelju igramo protiv Poljske i moramo biti spremni za taj meč - rekao je Šruder.

Da li misliš da je razlog poraza to što nisteuspeli da zaustavite pik end rol Lorenca Brauna ili previše vaših promašenih trojki?

- Odigrlai su zaista dobro, napravili su neka prilagođavanja tokom meča, košarka je takav sport, nekad pogodite, nekad ne, a kad je tako morate se osloniti na odbranu. Nismo ih dobro zaustavljali u poslednjoj četvrtini i to je razlog zbog kojeg su dobili utakmicu - završio je ldier Nemaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    16. septembar 2022 | 23:05

    Ko bi rekao da je ovome otac nemac.

  • Pex

    16. septembar 2022 | 23:31

    A doncic gleda i ne veruje kako neko moze sportski da odreaguje hahahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA