≫ 

"Finale će biti velika bitka, bio je ovo težak turnir za nas": Kole sa motivom više juri zlato protiv Španaca

Selektor Francuske najavljuje spektakularnu utakmicu

  • 0
Vensan Kole i Rudi Gober Foto: Telegraf.rs

Košarkaška reprezentacija Francuske sastaće se sa Španijom u velikom finalu Evrobasketa koje je na programu u nedelju uveče u Berlinu u "Mercedes-Benc Areni".

Selektor Francuske, Vensan Kole je u izjavi nakon jučerašnjeg meča za srpske medije istakao kako je vrlo srećan što je njegov tim na kraju ispunio cilj i plasirao se u finale.

- Vrlo smo zadovoljni, hteli smo da dođemo do ovog finala, ali bio je ovo težak turnir za nas, od početka je bilo mnogo uspona i padova. Osmina finala i četvrtfinale su bili slični, ali smo danas podigli nivo igre, igrali smo bolje u odbrani, sa dosta agresivnosti i uz pomoć toga smo došli do trijumfa. Sada treba da se fokusiramo na napad.

Imao je samo reči pohvale za rivala u borbi za zlato.

- Niko ne zna. Španija je jedan od najiskusnijih sastava u Evropi, sa sjajnom košarkaškom akademijom. Znam ih vrlo dobro, biće to sjajan meč za gledanje.

Uopšte nije očekivao da Francuska na kraju slavi sa neverovatnim 41 poenom razlike.

- Ne, ne, nikako nisam, ali mislim da smo to uspeli zato što smo respektovali Poljsku i krenuli smo od početka jako u odbrani. U prvom poluvremenu nismo bili tako dobri ofanzivno, ali smo uz pomoć defanzive stekli prednost.

U finalu će biti borba na sve ili ništa i to je jasno i Koleu.

- Ne znam da li je važno, ali je dobro. Mogli smo da rasporedimo snage u poslednjih pet minuta, kada ste na klupi, onda ništa ne radite. Igrali smo teške osminu finala i četvrtfinala, neki igrači su odigrali mnogo minuta na terenu, odmor je uvek važan. Finale će biti velika bitka, ne mislim da će biti ubedljiva pobeda neke od ekipa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA