Dve strane borbe za bronzu - Ponitka: "Treba svi da shvate odakle smo došli", Vagner: "Nadam se da možemo još"

Nemci su ipak zadovoljniji od Poljaka, ali ni oni ne skidaju osmehe sa lica

  • 0
Košarkaška reprezentacija Srbija - Nemačka Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Nemačke osvojila je treće mesto na Evrobasketu pobedom protiv Poljske u borbi za bronzu pred odlično popunjenim tribinama "Mercedes-Benc Arene" - 82:69.

Jedan od najvažnijih igrača, a ipak toliko mlad, u ekipi Nemačke bio je Franc Vagner, koji je iz Berlina i kojem je sve ovo dodatno značilo.

- Stvarno je sjajan osećaj osvojiti medalju na domaćem terenu, pogotovo za mene koji sam iz Berlina. Igrati pred domaćim navijačima... Meni je stvarno sjajno videti sve ove momke na koje sam gledao sve ove godine kako igram sa njima.

Nada se da će Nemačka nastaviti da ređa uspehe i u budućnosti.

- Nadam se da možemo da se nadovežemo na ovo. Svi su zdravi, svi će nastaviti da igraju, pokušaćemo da zadržimo momentum. Bilo je teško fokusirati se na ovaj meč, bilo je tesno, Poljaci su se borili ceo turnir i večeras.

Za kraj je dodao da je ovo prvi put da je u timu i da se nada da nije ni poslednji.

- Ovo je prvi put da to radim, nadam se da ste u pravu.

Mateuš Ponitka Foto: Wojciech Szubartowski / Zuma Press / Profimedia

Mnogo iskusniji Mateuš Ponitka bio je i daleko opširniji, uprkos porazu, podvukavši da je njegov tim napravio neverovatan uspeh.

- Ljudi treba da shvate odakle smo mi došli. Prva četiri mesta za nacionalni tim Poljske, a nemamo nijednog igrača iz NBA lige, niti iz Evrolige. To je samo grupa prijatelja koja je došla ovde i dobila nebrojeno mnogo utakmica, došla tako daleko... Naravno, tužni smo, jer smo imali šansu da pobedimo, kada se lomilo. Ali kada pogledate, mogli smo da izgubimo još od Ukrajine ili Slovenije. Iskreno, ukupno smo srećni, danas tužni, ali sutra kada se slegnu emocije i kada shvatimo šta smo uradili za našu zemlju.

Kaže da ne zna šta da očekuje kada se vrati natrag kući.

- Ne znam šta da očekujem. Videćemo sutra kada se vratimo za Varšavu, naći ćemo se sa navijačima. Mislim da smo uradili sjajan posao, nemam društvene medije i ne pratim ih, ali novine pišu o nama. 

Mnogo timova od kojih se očekivao rezultat su podbacili, a Poljska koja je bila autsajder je iznenadila.

- Teško je, tri godine su dug period, devet igrača može da napravi promene. Mnoge stvari se mogu desiti. Ovaj Evrobasket je bio najtalentovaniji ikada, na kraju dana se nije mnogo timova od kojih se očekivalo da se nađu među četiri najbolja tamo i našlo. Život je nepredvidiv i ja vam to mogu reći iz iskustva. Daćemo sve od sebe, vreme je za analizu, da sumiramo ceo turnir i pripreme.

Pitanje je i koliko mladi Džeremi Sočan koji nije bio u timu može da pomogne Poljacima.

- Za dve-tri godine može biti potpuno drugačiji igrač. Do tada će biti u San Antoniju, igraće dosta, sticaće iskustvo. U važnim utakmicama je iskustvo najvažnije. On je talentovan, ako želi da nam se priključi, videćemo kako će moći najbolje da nam pomogne.

Video: Selektor Poljske MIličić posle poraza za bronzu: Gorak ukus, početničke greške iz neiskustva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA