Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta je Zvezda prikazala protiv Asvela: Ludilo Arene i partija kakva se retko viđa...

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crveno-beli su pogađali iz svih pozicija

  • 7
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde nisu mogli da prirede navijačima bolji početak Evrolige pošto su odmah zablistali i slavili protiv Asvela u krcatoj Štark Areni u meču prvog kola sa ubedljivih 94:73.

"Sve se trese! Navijači testiraju konstrukciju" - rekao je zvanični komentator evroliginog kanala tokom intoniranja zvanične himne takmičenja. I zaista, puna dvorana napravila je atmosferu za pamćenje, kojoj su drastično doprineli i heroj reprezentacije Srbije, Boriša Simanića, kao i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Kada se sve kockice poklope, i kada meč počne sa šest pogođenih dalekometnih šuteva, onda sve ide svojim tokom.

Trener Duško Ivanović, po svemu sudeći, će ove sezone biti na slatkim mukama kada je reč o petorci i igračima koje će birati za meč. Protiv Asvela, koristio je svih 12 igrača, a svaki od njih davao je određeni doprinos na terenu.

Giedraitis, Nejpir i razorni šut

Od srpskih trenera često se čulo proteklih decenija da: "Jaka i odlična odbrana uz dobar napad osvaja takmičenja". Crveno-beli su upravo to demonstrirali protiv francuskog tima. Činjenica je, pored toliko šutera, možda i nije po ukusu navijača da se svi oslanjaju na trojke, ali... Kada krene, nema stajanja. Barem u slučaju Zvezde protiv Asvela, ispostavilo se da šut nije "kvarljiva roba". Od starta je ubacivao sve što je mogao Litvanac Giedraitis, a pridružili su mu se brzo, centar Marko Simonović, odlični Šabaz Nejpir, Nedović i ostali.

Kako je Zvezda "sipala sa svih strana" delovalo je da bi igračima dobro došle barem još dve lopte na terenu.

I, kada je reč o šutu, za ceo meč, domaćin je ubacio 17 trojki iz 34 pokušaja, a samo 16 dvojki od 37 pokušaja.

Koliko su trojke bile u glavi igračima Zvezde pokazuje se i kroz statistiku centara. Tobi je uputio, i promašio, tri šuta za tri poena, a jedan za dva, dok je Marko Simonović, pogodio dve trojke i 4 šuta uz reketa, bez promašaja.

KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Skok i odbrana kao "trejdmark"

Kako smo rekli da je "šut varljiva roba", to bi već mogao da bude segment koji brine za neke naredne utakmice kada se "stegne ruka". Ali, ono što mora da funkcioniše jeste odbrana. Meč protiv Asvela, koji ne spada u grupu najjačih timova, nije realan pokazatelj moći tima Duška Ivanović. Ali ukazuje na odličan pravac u kojem se ide.

Naime, crveno-beli su imali 40 skokova naspram 31 rivala, kao i 10 izgubljenih lopti u odnosu na 16 Asvela.

Naravno, mnogo toga statistika i ne pokazuje, poput agresivnosti u odbrani koja je bila prisutna i često terala rivala na greške i ishitrene šuteve.

Šta dalje?

Zvezda je počela odlično, ali nema stajanja. Kako je i trener Duško Ivanović rekao, biće potrebno vreme da se ovaj tim potpuno uklopi. Za sada viđeni su preciznost i dobra odbrana, a uloga centara u napadu, pre svega u poenima iz reketa, kao i veza sa plejmejkerima, mora da se dodatno učvrsti, pre svega u smislu "pika" koji bi mogao da bude moćno oružje na relaciji Teodosić-Tobi. Vremena za to, i sve ostalo ima. Posebno posle ovakvog starta sezone. Naredni meč Crvena zvezda igra protiv Žalgirisa u Kaunasu i tada će se videti koliko još može ovaj tim crveno-belih.

(Telegraf.rs)

Video: Rokas Giedratis blista posle fenomenalne partije u Areni na otvaranju Evrolige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    6. oktobar 2023 | 12:27

    BRAVO ZVEZDO BRAVO ZVEZDO BRAVO ZVEZDO BRAVO ZVEZDO BRAVO ZVEZDO 🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴

  • Milos

    6. oktobar 2023 | 11:21

    Voimja oca, posle jedne utakmice kakvu histeriju pravite za drzavnu mezimicu...

  • Kodiaq

    6. oktobar 2023 | 14:07

    Falio je samo Darko Plavsic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA