≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta se dešava s Kevinom Panterom? Ovo posebno brine Grobare pred dva večita derbija sa Zvezdom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Loše je šuterski ušao u novu sezonu kapiten Partizana

  • 30
KK Partizan - KK Barselona Foto: Marko Jovanović

Slavili su navijači Partizana letos kada je klub uspeo da dogovori produžetak ugovora sa kapitenom Kevinom Panterom, koji je bio na korak od Barselone.

Očekivalo se da Panter, koji je bio apsolutni lider crno-belih poslednje dve sezone, tek ove potpuno eksplodira i predvodi tim možda i do još većih rezultata nego prošle sezone, jer crno-beli ne kriju da imaju najveće moguće ambicije u Evroligi.

Ipak, trenutno Panter kuburi s formom, a posebno je problematičan šut, njegovo najjače oružje.

On je u porazu od Mege u infarkt završnici bio bez poenterskog učinka. Šutnuo je pet puta i svih pet puta je promašio i imao je indeks -11.

Šut za tri poena mu je posebno loš od starta sezone. Računajući i ABA ligu i Evroligu, Panter je pogodio samo jednu trojku iz 21 pokušaja. Do sada u ABA ligi nije postigao trojku iz devet pokušaja, dok je u Evroligi pogodio jednu trojku iz 12 pokušaja i to još u prvom kolu protiv Makabija, da bi potom promašio sve pokušaje za tri i protiv Asvela, Barselone i Olimpijakosa.

To se odrazilo i na njegovu statistiku i poenterski učinak, jer je do sada u ABA ligi postizao dva puta po šest poena, jednom dva, a na poslednjem je ostao bez poena. U Evroligi su brojke bolje, jer je na prva tri meča imao 11 poena, a protiv Olimpijakosa 17.

Panterov šut brine i navijače Partizana pred predstojeći meč koji crno-beli igraju u Evroligi protiv Crvene zvezde. Večiti derbi je najvažniji meč za navijače, a pošto je Partizan loše startovao i ima 1:3 posle prvog kola, koliko ima i Zvezda, ovaj derbi ima posebnu težinu.

Ostaje da se vidi da li će Panter do četvrtka u 18.30 u Areni "namestiti ruku". Nema sumnje, to bi za Partizan moglo da bude od krucijalne važnosti za duel sa Zvezdom.

Zanimljivo je da odmah posle evroligaškog sledi i derbi u ABA ligi, koji je na programu u ponedeljak, i takođe je domaćin Partizan.

Ko će pobediti u večitom derbiju u Evroligi?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte pobednički koš Mege protiv Partizana u poslednjoj sekundi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša Le

    24. oktobar 2023 | 11:59

    Jedan prosečan radnik koji je na minimalcu, crnči celu godinu za 4000 eura. Za to vreme trpi sve i svašta od poslodavca, jer školuje dva deteta i živi kao podstanar. Dok jedan prosečan igrač dobija 3000000 eura iz državne kase, pošto je kasa kluba za koji igra odavno prazna. Kluba koji prosijači pare od simpatizera da bi otplatili deo duga za porez, a ovamo su mu jidan igrač i trener među najplaćenijim u Evropi.

  • Lakirana cipelica

    24. oktobar 2023 | 11:10

    Pritisak i kampanja protiv partizana se nastavlja. Nista se ne dogadja panteru ni partizanu. Sve je to normalno u sportu,da neko malo popusti ili da se desi mini kriza. Partizan ide pravim putem i u to ce nas gospodin Zeljko Obradovic uveriti

  • DS

    24. oktobar 2023 | 10:21

    Desava se d aje potpisao ugovor od 3 miliona za sezonu i boli ga uvo :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA