≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Šok u Hali sportova! Šoutajm Mega savladala Partizan u poslednjoj sekundi košem nakon prodora Topića!

Vreme čitanja: oko 9 min.

Luda završnica na Novom Beogradu

  • 25

Košarkaši Mege napravili su senzaciju i savladali igrače Partizana u meču četvrtog kola ABA lige rezultatom 88:86.

Veliko iznenađenje dočekalo nas je u prvoj deonici utakmice Mege i Partizana. Najmlađa ekipa ABA lige je napravila senzaciju na samom startu, ranom prednošću od 11 poena razlike. Prvi se upisao Topić, a pratio ga je i Đurišić. Ipak, ono što je učinilo ovu ekipu tako moćnom jeste fantastična odbrana, gde su timski kvalitetnim kretnjama i dobrom komunikacijom u potpunosti zatvorili Partizanovu kreaciju.

Nisu mladići iz Mege popustili niti u jednom trenutku druge deonice, izvanrednom odbranom su uspeli da odseku Kevina Pantera, koji više ni u skok-šutu nije pravio nikakvu prednost. Odlično trče kontranapade celo poluvreme, a u pozicionim napadima iz pika lako pronalaze rešenja. Na sve to se ostali igrači se kreću vrhunski i uspevaju da ostanu sami na raznim pozicijama na terenu. Partizan je sa vremena na vreme pokušavao da podigne nivo igre, ali reakcija Mege je uvek bila tu zabranjujući protivniku da zaigra bolje na nekom talasu energije.

Partizan je ušao u petu brzinu u trećoj deonici i pokušao da se vrati, ali Mega je pokazala da je ozbiljan tim i uspeli su da se održe na bezbednom odstojanju. U ovoj deonici se razgoropadio Kaminski, koji je uspeo da dođe do 15. poena u tom krenutku.

Poslednja deonica je donela pravu košarku i senzaciju. Topić je i pored toga što je imao četiri faula uspeo da privede utakmicu kraju i da bude taj koji je možda i presudio protivniku. U poslednjem napadu je fantastičnim prodorom napravio prednost, ali promašio, nakon čega je u borbi za skok lopta završila u košu Partizana. Nakon gledanja snimka ispostavilo se da je bilo na vreme i to će biti prvi poraz Partizana u regionalnom takmičenju.

Najbolji pojedinci u ekipi Mege bili su Đurišić sa 17 poena, Plavšić sa 15 poena i šest skokova, Topić sa 14 poena i Malovec sa 10.

U ekipi Partizana se istakao Aleksa Avramović sa 26 poena i četiri skoka, Kaminski ga je pratio sa 24 poena i šest skokova. Naneli je postigao 11 uz četiri asistencije.

Partizan naredni meč igra u Evroligi protiv Zvezde, a repriza derbija će biti već u ABA ligi. Mega u narednom meču igra sa ekipom Budućnosti.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 88:86 - Partizan gubi loptu, sada topić pokušava prodorom šalje pas na stranu, ekstra pas - Malovec pogađa za tri poena. Tajmaut Željko. Sudije su pogledale snimak i preinačile odluku, Malovec nagazio liniju, biće dva poena. Avramović organizuje napad, Jaramaz napada prodorom, ali lopta opet na Kaminskog i on to pogađa. Ilijasoglu šalje pas, ali nogom igra Avramović, novih 14 sekundi za napad Mege. Topić kreira, ali krade loptu Jaramaz i poentira u kontranapadu. Tajmaut, Mega će imati napad za pobedu.

8. minut - 82:82 - Čelendž je tražio Željko nakon sumnjivog skidanja lopte sa obruča, ali nije prošlo. Panter za tri poena promašuje. Malovec ne pogaša, ali je i Panter u ranom napadu promašio. Sada petu ličnu pravi nad Topićem. Đurišić promašukje za tri. Naneli uzima odgovornost i pogaša flouter.Kaminski zida leđima, ali pametan faul Ilijasoglua. Jaramaz promašuje za dva, ali opet ofanzivni skok i Ilijasoglu pravi četvrti faul i timski i lični. Kaminski pokušava i uspeva protiv Plavšića. Nerešeno je.

6. minut - 80:78 - Aleksa krade loptu i poentira, potom izgubljen napad Mege. Održava se visok nivo košarke sa obe strane, Kaminski i Avramović drže Partizan u igri, a Mega timski uspeva da odoli svim napadima crno belih.

2. minut - 72:68 - Topić se vratio u igru, kao i Malovec, a obojica imaju četiri faula. Naneli u kontranapadu poentira i spušta na šest razlike. U ranom napadu na drugoj srani Topić prodorom napada koš i uz faul Kaminskog pogađa. Doužer sada precizan za tri i Partizan je na minus četiri.

KK Partizan - KK Mega Foto: ABA League/ j.t.d./Dragana Stjepanović

Treća četvrtina

10. minut - 69:61 - Faul Đurišića nakon dobre finte Avramovića i biće nova bacanja. Treći faul Meginog beka. Oba puta precizan Aleksa. Tehnička greška Obradoviću. Mega to koristi sa linije bacanja. Kaminski pod faulom šutira, ali promašuje. Imaće dva bacanja. Kaminski precizan jednom. Janković sada pravi grešku u koracima i gubi loptu. Kaminski sada dominira, postiže 15-ti poen. Trifunović pravi prekršaj u borbi za loptu. Plavšić pogađa sa linije bacanja oba puta. Naneli pogađa trojku iz levog kornera. Doužer pravi faul nad Plavšićem i opet ga šalje na liniju penala. Oba puta precizan.

7. minut - 63:52 - Miljenović iz desnog kornera dobar za tri. Avramović fauliran na šutu za tri poena, bila je ovo loša komunikacija igrača Mege u odbrani, došlo je do sudara i tom prilikom su oborili Aleksu. Aleksa precizan sva tri puta. Namestio se sad Jaramaz i navukao Topića na faul, to je njegov četvrti. Gubi Aleksa loptu i u tranziciji lopta ide za Đurišića, koji ide na bacanja nakon faula. Pogađa oba puta. Jelavić sada precizan jednom sa penala nakon novog faula Partizana. Ledej sada za tri poena i pogađa. Ilijasoglu ide u prodor i Kaminski pravi ličnu grešku u šutu. Turčin precizan oba puta.

5. minut - 55:44 - Ledej u prodoru na isteku napada, fintira i diže Maloveca, koji pravi faul na šutu. Ledej neprecizan prvi put, ali drugi put pogađa. Topić poentira na prodoru ispod ruke Kaminskog na drugi obruč, fantastičan potez. Na drugoj strani Ledej pogađa sa 45 stepeni sa desne strane trojku. Kaminski sada poentira sa niskog posta. Ledej na prodoru i odlična rampa Plavšića. Kaminski ostaje sam na tri poena i pogađa, ali i Đurišić precizan na drugoj strani. Rastrčao se Partizan i spustili su razliku na svega 11 poena razlike. Tajmaut Mege.

2. minut - 48:31 - Jelavić odmah po startu treće deonice poentira. Topić u prodoru i kontranapadu poentira uz faul, imaće dodatno slobodno bacanje. Precizan je sa bacanja. Finta Kaminskog i faul Plavšića. Kaminski sada dobija loptu u reketu i Jelavić pravi faul na šutu. Prvi put precizan, drugi put isti ishod. Đurišić nakon fantastičnog pasa Topića diže i pogađa za tri poena.

KK Partizan - KK Mega Foto: ABA League/ j.t.d./Dragana Stjepanović

Druga četvrtina

10. minut - 40:29 - Topić na prodoru iz pika poentira. Panter opet ne može preko ruke protivnika. Partizan gubi loptu na minut do kraja. Ilijasoglu fantastičnom fintom na prodoru navlači sve na sebe i upošljava Jankovića, koji poentira, sudija svira hvatanje mrežice. Aleksa prvo pogađa oba bacanja, pa onda precizan i u kontranapadu na isteku četvrtine.

8. minut - 36:25 - Đurišić fantastičan u prodoru, ali promašuje. Panter pogađa sa poludistance, ali uz faul. Sudije većaju da li je +1. Gledaće snimak. Običan faul. Panter pokušava za tri, ali promašuje. Ilijasoglu na prodoru u kontranapadu ide na polaganje izbijaju mu loptu. Jelavić poentira iz ofanzivnog skoka. Panter promašuje na prodoru, ali Aleksa hvata ofanzivni skok i poentira. Panter pravi treći faul nad Plavšićem. Ovaj precizan sa penala samo prvi put.

6. minut - 33:23 - Trči Partizan četiri na jedan kontru, ali ne dolazi do poena, uspevaju igrači Mege da prekinu faulom. Dobra akcija iz čeonog faula, na ziceru PJ Doužer. Sudije sviraju tri sekunde u reketu Plavšiću, Mega gubi loptu. Smajli sada ide na polaganje i uspeva uz faul Topića. Odličan pas sa čeone linije i zakucavanje Maloveca. Smajli na drugoj strani neprecizan za tri poena. Malovec potpuno sam na trojci i koristi to, Mega na dvocifrenoj razlici.

4. minut - 28:18 - Dobra odbrana Mege po ko zna koji put. Miljenović sada prodire i polaže preko Koprivice. Doužer organizuje novi napad, Avramović dolazi do lopte i poentira za tri. Doužer igra dobru odbranu na Plavšiću. Avramović ponovo šuutira ali neprecizan.

2. minut - 26:15 - Ilijasoglu precizan za tri poena preko Koprivice. Avramović precizan u kontranapdu i vraća na -11.

KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/ j.t.d./Dragana Stjepanović

Prva četvrtina

10. minut - 21:11 - Izvanredna odbrana Mege, Partizan ne uspeva da poentira, ali Mega preko Jelavića na drugoj strani precizna. Ponovo dobra odbrana. Janković sada igra leđima protiv Nanelija, koji pravi faul na šutu i šalje ga na liniju penala. Težak promašaj prvi put, i drugi put neprecizan, ali vraća im se lopta. Avramović koristi to što Topić ide ispod bloka i poentira za tri. Novi koš Partizana i tajmaut Mege. Đurišić u prvom napadu nakon pauze ide na prodor i PJ Doužer pravi faul na šutu. Đurišić precizan oba puta sa linije penala. Još jednom izvanredna odbrana Mege i sprečavaju koš crno-belih. Koprivica fauliran na šutu ide na liniju penala, faul Jankovića. Precizan oba puta. Topić trči u brzu kontru, ali ne pogađa.

7. minut - 15:4 - Odlična sada reakcija Vukčevića na strani pomoći i lupa rampu. Biće prvi TV tajmaut. Ponovo blokira Vukčević, ali ovog puta silazna putanja. Faul Kevina Pantera u kontri Mege. Slobodno bacanje će imati nakon koša mladi Slovak. Vrhunska reakcija Topića na prodor u bekdoru Nanelija, prekida napad. Ilijasoglu napada Vukčevića u mismeču i dolazi do lakih poena nakon prodora.

5. minut - 8:4 Mega dolazi do rane prednosti od šest poena, koševima Đurišića i Topića. Za crno-bele upisali su se Smajli i Naneli na samom startu utakmice. Vukčević gazi aut liniju i gubi loptu.

1. minut - 0:0 - Sudija podbacuje loptu, prvi napad za Partizan.

KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/ j.t.d./Dragana Stjepanović

Petorke

KK Partizan: Anđušić, Panter, Naneli, Ledej, Smajlagić.

KK Mega: Topić, Đurišić, Malovec, Jelavec, Plavšić.

Komentar pre meča 

Košarkaši Partizana dolaze Megi na megdan, nakon dva teška poraza u Evroligi i pokušaće da prekinu taj niz. Sigurno će biti umorniji od svog rivala, pošto su u prethodnih devet dana odigrali četiri meča, ali kvalitet je svakako na njihovoj strani.

Ipak, mladost zna da iznenadi, a Mega je to više puta uradila od starta sezone. Od tri odigrana meča sva tri su bila egal i u jednom su uspeli da odnesu pobedu.

Biće interesantno ispratiti duele manje-više svih igrača, ali posebno treba obratiti pažnju na mladog igrača Zvezde, koji je na pozajmici u Megi, Nikole Topića.

KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/Dragana Stjepanović

Reč trenera pre meča

Marko Barać

- Očekuje nas utakmica sa aktuelnim šampionom i to je sjajna prilika za naše mlade igrače da se takmiče protiv najboljih. Svakako da je Partizan favorit, ali sam siguran da će moji igrači prihvatiti izazov. Neophodno je da igramo sa velikom energijom i da imamo dovoljno koncentracije da se adaptiramo na dešavanja na terenu - istakao je Barać.

Željko Obradović

- Igrali smo sa Megom na ABA Superkupu u Podgorici i bila je to jedna veoma dobra utakmica. Ponovo su napravili veoma interesantnu ekipu sa mladim igračima koja je željna dokazivanja i koja će igrati sa najvećom mogućom motivacijom. Na nama je da budemo makar na istom nivou motivacije i da odigramo dobru utakmicu u ABA ligi - izjavio je Obradović.

(Telegraf.rs)

Video: Atmosfera ispred Štark Arene pred utakmicu Partizan - Barselona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanovac

    23. oktobar 2023 | 21:01

    Dragi moji partizanovci rekao sam jednom da ovegodine ništa od ABA lige, a kamoli od evrope. Kakav trener aaaaauuu.

  • beogradski

    23. oktobar 2023 | 20:58

    Nemamo svi privilegiju da igramo ABA ligu kao FMP1 i FMP2

  • Dr

    23. oktobar 2023 | 21:15

    Polako, sad će sudije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA