≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Eksplodirao" na Mundobasketu, dobar prijatelj sa Jagom: Ko je Bruno Kaboklo, novo pojačanje Partizana?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ugovor je potpisan na dve godine

  • 1
Bruno Kaboklo Foto: Printscreen/X/PartizanBC

Dileme više nema, Partizan je dobio "zver" u reketu. Dvogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom ABA lige potpisao je Bruno Kaboklo.

Izuzetni košarkaš koji pokriva poziciju "pet", predstavljaće veliko pojačanje za crno-bele.

On je uoči Svetskog prvenstva u Manili potpisao višegodišnji ugovor sa Venecijom, međutim nakon odličnih partija odlučio je da može da igra kvalitetniju košarku. Nakon interesovanja pojedinih evroligaških klubova Kaboklo nije želeo da ostane u Veneciji, pa je po cenu kazne odbio da trenira i priključio se ekipi Makabi Ranane, sa kojom je učestvovao na NBA turneji.

Ipak, potpis sa crno-belima je bio na čekanju. Takozvani "letter of clearance", odnosno ono što se kod nas zove ispisnica, je papir koji se dobija od FIBA-e, a bez njega igrač nema mogućnost da potpiše za bilo koji drugi klub.

Kaboklo je otpustio prethodnog agenta, kockice su se posložile, a brazilski centar zadužio je Partizanov dres sa brojem 50.

Pomenuti košarkaš briljirao je na nedavno završenom Mundobasketu, a poznato je da mu je veliki prijatelj košarkaš Zvezde, Mateuš Jago.

Plejmejker Zvezde je nakon meča sa Bajernom pohvalno govorio o novom pojačanju Partizana.

- Igrao sam za reprezentaciju sa njim. Volim ga, i srećan sam zbog njega. Nisam srećan što će igrati protiv mene i Crvene zvezde, nije pošteno. Ipak, srećan sam zbog njega, ova prilika je veliki korak. Čekam ga u Beogradu da popričamo - rekao je Jago.

Kaboklo je tokom karijere nastupao za Toronto Reptorse, Sakramento Kingse, Memfis Grizlise, Houston Roketse, Limož, Sao Paulo i Ulm.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović "poludeo" na tajmautu: Podigao je glas na svoje košarkaše

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA